Spamujte za prezidenta, spamujte FURT

Spamujte za prezidenta, spamujte FURT

Spamujte za prezidenta, spamujte FURT

Český internet dnes zaplavila emailem rozesílaná výzva ke spamu. Nejde o spam, který by měl někomu škodit, ale naopak o spam předvolební. Má podpořit kandidaturu Jana Švejnara na prezidenta.

Český internet v těchto dnech zaplavila emailem rozesílaná výzva ke spamu. Nejde o spam, který by měl někomu škodit, ale naopak o spam předvolební. Má podpořit kandidaturu Jana Švejnara na prezidenta.
Možná i vy jste našli ve své schránce tento mail:
Věc: Jan Švejnar prezidentem
Vážení přátelé,
právě v těchto dnes se poslanci a senátoři KSČM a KDÚ-ČSL rozhodují, zda podpoří pana Jana Švejnara jako kandidáta na prezidenta. Pokud si pana Jana Švejara za prezidenta přejete, rozešlete tento email svým známým a níže uvedený text na tyto dvě adresy:
info@kscm.cz
info@kdu.cz


Vážené poslankyně, vážené senátorky, vážení poslanci, vážení senátoři,
byli jste zvoleni jako protiváha ODS. Prosíme Vás o zvolení pana Jana Švejnara za prezidenta. Dejte přednost kandidátovi budoucnosti před kandidátem minulosti.
Předem děkujeme
Vaši spoluobčané, Vaši voliči

Když se zamyslíme nad výzvou, můžeme se k ní připojit, nebo nepřipojit, záleží na tom, jak je komu pan Švejnar příjemný. Když ale odmyslíme politické konsekvence a podíváme se na adresy, na které je výzva zaměřena, zjistíme, že vlastně vůbec nemusí jít o prezidenta. Obě uvedené adresy - jak adresa KDU-ČSL, tak adresa KSČM - jsou adresy subjektů, které patří nenávratně do minulosti a pokud možno by neměly do dnešní politiky už moc zasahovat.
Takže ta výzva by neměla znít „spamujte za prezidenta“, ale „spamujte ty adresy furt“.