Ne referendu o protiraketových střelách!

Referendum je k rozhodování o rozmístění protiraketového deštníku zcela nesprávný instrument. Obranné střely nesmí podléhat hlasu ulice, protože mohou rozhodnout o našem přežití.

Referendum je k rozhodování o rozmístění protiraketového deštníku zcela nesprávný argument. Obranné střely nesmí podléhat hlasu ulice, protože mohou rozhodnout o našem přežití.
Jak ukazují průzkumy, je drtivá většina českých občanů proti umístění amerického raketového deštníku na našem území. Přitom, jak se stále přesvědčuji v diskusích, článcích v médiích i ve flameware, stejně velká část českých občanů neví, o co jde. Přesto jsou proti.
Zaslechl jsem názory, že je nehezké na naše území umísťovat rakety, které mohou zasáhnout Koreu. Stejně tak jsem slyšel, že zde nesmíme připustit přítomnost jaderných hlavic či že se Kim stejně těch na sebe namířených raket nelekne. Veřejnosti se prostě informace o tom, co zde vlastně má být umístěno, nedostávají. Skutečnost, že protiraketový deštník je schopen pouze a jedině ničit na nás letící rakety dlouhého doletu, nikdo nezaznamenal. Logické zdůvodnění protestů proti deštníku absentuje - stejně tak jako nemá logické zdůvodnění odmítání neprůstřelné vesty nebo pevných dveří u bytu. Přes absenci logiky hlasy popletených humanistů stále sílí, a nevadí jim ani to, že Evropa je zjevně na řadě - britská policie zabránila dalšímu teroristickému útoku.
Proto se domnívám, že tak závažné rozhodnutí nelze nechat na mase, která nejenže nemá z rozmísťování deštníku rozum, ale ani není připravena zemřít pod palbou Kimových hlavic. Rozhodnutí je natolik zásadní, že do něj nemá ulice mluvit.