Rozum se nekoná!!!!

Za spoustu tipů vděčím svým čtenářům. Minulý týden jsem dostal upozornění na příručku scientologické církve s názvem "Drogy - Fakta o Jointu - Řekni NE Drogám". Po jejím přečtení, jsem zůstal zděšen. Marihuana je popisována jako startovací droga před heroinem...

Za spoustu tipů vděčím svým čtenářům. Minulý týden jsem dostal upozornění na příručku scientologické církve s názvem "Drogy - Fakta o Jointu - Řekni NE Drogám".
Po jejím přečtení, jsem zůstal zděšen. Marihuana je popisována jako startovací droga před heroinem - brožurka je doplněna naprosto nekorektními "varováními" - expertů a pacientů typu: "Kamarádi, nedotýkejte se toho svinstva. Jointy ze mě udělaly děvku závislou na heroinu. - Mirriam 22 let." atd.
Hemží se to v ní lživými, nepřesnými a zavádějícími informacemi typu:
"co je to Marihuana- (marjánka) jsou sušené a hrubě rozdrcené listy a kousky lodih rostliny Cannabis, které se míchají s okvětními lístky ...(str. 2) či Cannabis patří do skupiny drog, které mohou kdykoliv vyvolat i psychózy nebo jim podobné stavy (Joint vyvolal u studenta šílenství) - Jihoněmecké noviny 2.srpna 2001 - (str 12).
Oproti tomu alkohol je prezentován jako společensky přijatelná a tolerovatelná nedroga, mající při nízkých dávkách jednoznačně pozitivní "přínos " - viz, kapitola Joint NENÍ sklenice piva - "alkohol obsahuje jen jednu jedinou substanci atanol" "Alkohol není lidskému tělu vlastní, nicméně THC je substance, která je tělu docela cizí" "THC poškozuje imunitní systém, to alkohol nedělá" atd.
Díky! Málem jsem na ty kluky už zapomněl! Scientologové jsou další iracionální partička, která si vybrala trávu jako SYMBOL ZLA a BOJUJE!!! Vzhledem k tomu, že jejich milé zvyky již před lety mapoval kolega, nikdy jsem o nich nepsal. Ale před rokem jsem měl jejich brožuru, ano, vzpomínám... Ale nezoufejte nad marginální sektou!!!
Vědecký výzkum ukazuje, že děti a mládež před užíváním drog dobře chrání legalizace marihuany. Podívejte se na umístění Nizozemska v následující tabulce:
Výzkum v 29 evropských zemích: (Drug Watch International 1999) (http://www.drugwatch.org/Cannabis%20statistics%20Europe.htm
Seřazeno podle frekvencí:
15-16 letí užili v životě alespoň jednou ilegální drogu
1-3. Česká Republika, Francie, Spojené království (35%)
4. Irsko (32%)
5. Holandsko (28%)
15-16 letí užili ilegální drogu v posledních třiceti dnech:
1. Francie (22%)
2-3. Česká republika, Spojené království (16%)
4. Irsko (15%)
5-6. Itálie, Holandsko (14%)

Tolik tvrdá data. Ale běžte to vykládat do Parlamentu - pochodíte jakoby tam seděli scientologové.