Džihád podle ČSSD

Džihád podle ČSSD

Džihád podle ČSSD

Obvykle v autě neposlouchám Radiožurnál, nerad se za volantem hudebně vracím do Televarieté. V pondělí večer ...

Obvykle v autě neposlouchám Radiožurnál, nerad se za volantem hudebně vracím do Televarieté. V pondělí večer jsem udělal výjimku. Načež jsem málem naboural i bez Dalibora Jandy, stačilo pár slov hejtmana Vysočiny Jiřího Běhounka.
Samozřejmě se mluvilo o zdravotnických poplatcích. Kvůli Jiřímu Paroubkovi s Davidem Rathem, kteří se rozhodli dotáhnout svůj volební podvod do tristního konce, před nimi teď několik let neutečeme; administrativní svinčík a morálku obcházení zákonů budou uklízet ještě dnešní děti – pokud neemigrují. Hostem moderátora, jemuž příbuzní zapomněli pod stromeček nadělit byť minimální dávku respektu či autority, byl kromě hejtmana i náměstek ministryně zdravotnictví Marek Šnajdr.
Ten mimo jiné hejtmana i jeho ČSSD obvinil, že podvodem s poplatky vytvořili v zemi něco jako komunistické podnikatelské prostředí, logicky protimluv: krajské nemocnice a lékárny uplácejí pacienty jejich vlastními penězi, zatímco soukromníci, jejichž ordinace a lékárny zejí prázdnotou, mají víc než dost času na kafe. Načež hejtman, sám lékař, opáčil argumentem, který byste nečekali ani na konci Kotle: na chudé a bohaté prý společnost rozdělila ODS, potažmo vládní koalice.
S hejtmanem musí být velká legrace, něco jako v Televarieté. Snad zapomněl, že od roku 1989 u nás lidi na chudé a bohaté nerozdělují vládní koalice, ale převážně sami lidé. Třeba Paroubkovi už skoro dvacet let, co je v politice, platíme tolik, že se mezi bohaté počítá i on sám – pamatujete? „Kdo z vás to má, pánové?“ Vsadil-li někdo na politický džihád štvaní chudých proti bohatým, pak pouze ČSSD, jež na tom založila svůj program. Plody bohužel sklízíme všichni.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)


Související články:

Anketa: CO S POPLATKY VE ZDRAVOTNICTVÍ? (Reflex online, 30. 1. 2009)
Daniela Filipiová, foto Petr Jedinák

Olga Myslivečková: USEDÁM NA NEJISTOU ŽIDLI (Reflex č. 4/2009)
„I třicet korun může zachránit život,“ říká v rozhovoru nová ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová.
Petr Holec: POTLESK PRO ODS (Reflex onlline, 20. 10. 2008)
Anketa: SCHVALUJETE ZRUŠENÍ POPLATKŮ ZA NOVOROZENCE V PORODNICI? (Reflex online, 25. 6. 2008)
PAMATUJETE? „KDO Z VÁS TO MÁ?“
Miloš Čermák: PAN NADITÁ ŠRAJTOFLE (Reflex č. 41/2007)
Tvrdí-li levicový politik, že devadesát devět procent obyvatel země žije pod úrovní toho, co jemu „zbude“ (po zaplacení nejrůznějších splátek a půjček), je to opravdu hodně silná káva. A když ...