Špatně mířený hřib

Špatně mířený hřib

Špatně mířený hřib

Byla to celkem rušná neděle, aspoň na ČT: ráno vybuchl na ČT 2 v Jeseníkách atomový hřib skupiny Ztohoven, což pěkně vytočilo i jinak milého mluvčího ČT Martina Krafla. K obědu nám šéf Odborového sdružení železničářů Jaromír Dušek, jenž se chvíli nudil slušnou prací, pohrozil v OVM generální stávkou. Večer nakonec přišel Miroslav Donutil coby pytlák….. Ne, to už radši ne.


Podle Krafla chce ČT na piráty ze Ztohoven podat trestní oznámení, snad za šíření poplašné zprávy. Hmmm. Jestli jsou kluci ze Ztohoven něčím opravdu vinni, pak tím, že se nabourali do nejneškodnějšího pořadu ČT, tedy živého snímání hor, lesů a ranní mlhy, jehož dějovou linku nemohou zprasit ani její dramaturgové, scenáristi a režiséři, takže se na něj dá – aspoň v ranní mlze - koukat. Což se určitě nedá říct např. o 3 plus 1 s MD. Jeho tvůrci, stejně jako jejich kolegové zodpovědní za mistrovy Silvestry, zaslouží permanentní atomový hřib. Nebo přinejmenším posunutí na pozdní sobotní noc, kdy se vracíme domů z barů a jsme intelektuálně rovnocennými partnery.
Ještě horší trest zaslouží odborář Dušek. Tenhle rozhněvaný železničář s podezřelou barvou vlasů si s pravidelností našich vlaků občas řekne, že i demokracie má své meze, a začne dělat politiku sám. Nic proti odborům, aspoň těm někdejším: kvůli nim dnes pracujeme jen osm hodin denně. Dušek, jemuž Mirek Topolánek ustoupil už kvůli režijním jízdenkám, chce ovšem paralyzovat celou zemi kvůli reformě daní, sociálních dávek a zdravotnictví, což má se železnicí, jejíž některé zaměstnance zastupuje, společného asi tolik jako Donutil se zábavou. Zaslouží dva hřiby. Nebo aspoň lépe placenou práci u ČD.