Padne Standa, nepadne...

Na vládní krizi mě stále překvapuje fakt, že jsou v ní křesťanští demokraté kladnými hrdiny. Pro tuto stranu věru nemám žádné sympatie, jejich konzervativní postoje především k otázkám (homo)sexuálním mi připadají příšerné a jejich vůdce Kalousek rozhodně není pan Upřímný-Čestný. Jenže když Kalousek při demisi svých ministrů docela jednoduše řekl, že nemá nic proti koalici, ale jen proti tomu, že premiér dodnes nevysvětlil, odkud má peníze na byt, zní to jasně a je to pravda.

A když Kalousek mluví o politické kultuře, ke které by tohle grossovské mlžení nemělo patřit, taky bych se pod to podepsal všemi deseti. Kalousek prostě neříká nic jiného, než co si myslí drtivá většina normálních, slušných lidí.
Je jasné, že KDU-ČSL sleduje své politické cíle, že zrovna teď se jim hodí vyznávat přísnou morálku. Nicméně ať už jsou důvody jejich kroků jakékoli, výsledek je, že to Standovi prostě neprošlo. Chtěl obalamutit obyvatele této země, a narazil. Nejprve na novináře, kteří jeho prohřešek vyčmuchali, a pak i na své kolegy z politické sféry, kterým se jeho chyba hodila do krámu. Anebo už si taky řekli, že čeho je moc, toho je příliš.
Pevně věřím, že Gross a jeho vláda dnes dopoledne (pátek 1. dubna) padnou. Za svou hloupost, že Grosse podpořili, si to ČSSD zaslouží. Nedělám si žádné iluze, že vláda ODS s křesťany bude lepší. Budou v ní určitě stejní bytoví a majetkoví šikulové, jako je Gross. Ale už je tu jeden příklad, po kterém mohou následovat další. V tuhle chvíli je asi všechno lepší, než kdyby situace zůstala tak, jak je. Grossova politická mrtvola by po zbylých šestnáct měsíců příšerně páchla.