Mohl jsem zabít Bushe?

Včera přistál v Ruzyni prezident Bush. Co si pamatuji, tak jen Kim-Ir-Sen do Prahy nepřijel přes ruzyňské letiště, ale dorazil vlakem na Hlavní. Bydlím na ulici, která je pokračováním Evropské a tudíž se mohu vyklonit z okna, popřípadě vyjít kousek ven a státníky, kteří jedou z Ruzyně do centra, uvidím.

Včera přistál v Ruzyni prezident Bush. Co si pamatuji, tak jen Kim-Ir-Sen do Prahy nepřijel přes ruzyňské letiště, ale dorazil vlakem na Hlavní.
Bydlím na ulici, která je pokračováním Evropské a tudíž se mohu vyklonit z okna, popřípadě vyjít kousek ven a státníky, kteří jedou z Ruzyně do centra, uvidím. Kdysi jsem tu s mávátkem povinně vítal soudruha Brežněva, soudruha Remka s Gubarevem, ale soudruha Gorbačova už jsem vítal skoro dobrovolně. Mával jsem i cyklistům ze Závodu míru, kteří tudy jednou jeli. Kdybych se na to nekoukal v televizi, mohl jsem jít uvítat hochy z Nagana.
George Bushe jsem nevítal, ale viděl. Věděl jsem, že když letadlo přistane v ohlášený čas, pojede kolona zhruba po půl desáté blízko nás. Otevřu okno a vidím, že dole už čekají policisté, aby zastavili dopravu. Dočkal jsem se ani ne za pět minut, ohlásila mi to helikoptéra letící nad ulicemi. Najednou, aniž by houkli, se objevily dva policejní vozy a za nimi kolona. Nebyla velká, rozhodně ne avizovaných 50 aut. Maximálně tak 25. Hned vpředu jely obě dvě prezidentské limuzíny, obě s vlaječkami na přední kapotě. Vzadu v té jedné seděl někdo, kdo mával, ale neviděl jsem, jestli to byl Bush.
Z výšky druhého patra mě nad projíždějícími auty dole napadlo: co by se asi stalo, kdybych na tu kolonu něco hodil? Ne rovnou granát, ten po ruce nemívám, ale třeba hrnec? Spadnul by mezi auta, vyvolal paniku, ihned by do našeho okna začali střílet ostřelovači, stíhačky by vzlétly a naprali do baráku nějakou tu raketu...? Asi by nikdo nestřílel, ale auta by určitě nějak zareagovala, možná i zastavila, srazila se, vypukla by panika, zmatek, hned by se dostavili policisté a „zajistili“ by mě... A druhý den by v novinách stálo: „Mezinárodní ostuda! Útok na prezidenta! Bush v ohrožení starým hrncem! Bude Česká republika vyloučena z NATO?“
Kdepak, nejsem tak pohotový, abych stačil sáhnout pro hrnec do kredence, i když kolona jela celkem pomalu. A nejsem ani taková odvaha, abych to opravdu udělal. Ale ta myšlenka se mi líbila. Jestli někdo něco podobného udělá, skvěle mě pobaví. Protože celý ten humbuk s NATO najednou poměří lidskými měřítky. Ostatně ty limuzíny náraz jednoho hrnce vydrží.