Video placeholde

Strach a Kryštof Mucha: Jak to bylo s Johnny Deppem ve Varech a co KVIFF vs. kvóty na režisérky?

Výkonný ředitel mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Kryštof Mucha přijal pozvání do dalšího dílu Se Strachem Nacafe, aby týden před festivalem prozradil, proč je výhodné mít v týmu “Barťáka”, jak je to s filmovými hvězdami během festivalu a čím ho proškolila legenda Eva Zaoralová. To vše v novém díle.

„My jsme byli jeden z mála festivalů, který nepodepsal výzvu, která se jmenovala fifty, fifty, twenty, twenty. Bavíme se o roku 2018, kdy vznikla tahle iniciativa a festivaly a různé organizace se k ní připojovaly. Měli jsme se zavázat, že do roku 2020 bude v soutěži půl režisérů, půl režisérek a taky že bude ve výběrové komisi půlka mužská, půlka ženská. A my jsme řekli, že takovouhle blbost podepisovat nebudeme.“ Vzpomíná na výzvu ke kvótám Kryštof Mucha. 

Jak Kryštof ve Varech začínal? Jaký mají mezi sebou vztahy Sundance film festival a KVIFF? Co znamená, že je Jiří Bartoška proti zaslepenosti? A co zhatilo plány paní Zaoralové, když se chystala jít do důchodu? To vše v novém díle.