Video placeholde

Strach a Kalousek: Z jakých hlasování nemá čisté svědomí a proč nebude dalším českým prezidentem?

Miroslav Kalousek, někdejší ministr financí, spoluzakladatel TOP 09 a politik s vytříbeným humorem se setkal s režisérem Jiřím Strachem. Cítí svůj podíl viny na tom, kam dospěla politická scéna v České republice? Proč nebude dalším českým prezidentem? A mlčí naše intelektuální elity? Nejen na tyto otázky známý český politik odpovídá v pátém díle Se Strachem Nacafé.

„Když pan prezident Zeman vyhlásil tu devítiměsíční volební kampaň, což samozřejmě udělal pro to, aby co nejvíc vyhověl  zájmům hnutí ANO i Andreje Babiše, tak mi bylo jasné, že moje aktivní kariéra ve sněmovně skončila,“ popisuje Miroslav Kalousek své rozhodnutí pro konec v aktivní politice.

Představuje v současnosti politika souboj idejí nebo je pouhým divadlem? Jak se vytváří mediální obraz politika? Jakých situací nejvíce využívají lháři a populisté? A jak to, že se se Strachem oslovují Petronelku a Uriášku? To vše se dozvíte v novém díle pořadu se Strachem Nacafe. 

Další díly pořadu Se Strachem Nacafe najdete zde >>>

Se Strachem Nacafe je autorský pořad Reflexu, kde najdete nevšední rozhovory se známými a pozoruhodnými osobnostmi. Moderátorem pořadu je úspěšný český režisér Jiří Strach, který jednou týdně zpovídá svého hosta ve své „domovské“ kavárně na pražské Letné.