Video placeholde

Strach a Höschl: Jak se rodí diktátoři jako je Vladimir Putin a kde vznikají hrdinové epoch?

Cyril Höschl, významný český psychiatr, držitel několika mezinárodních ocenění za popularizaci vědy, ale i za celoživotní přínos vědě, byl dalším hostem pořadu Se Strachem Nacafé. Jaké psychologické mechanismy můžeme pozorovat u Vladimíra Putina? Čemu rozumí „ruský mužik“? A jaký je recept na „zvládnutí válečné doby? Nejen na tyto otázky odpovídá profesor Cyril Höschl.

Dětství chlapce nevysokého vzrůstu s různými pocity méněcennosti v uličkách Petrohradu, kde se na ulici naučil, že ránu je třeba nejen umět vykrýt, ale i včas udeřit. Tak tam někde se zakládá určitá snaha dostat se nad ostatní, dostat se výš,“ říká o Vladimiru Putinovi známý český psychiatr Cyril Höschl.

Co znamená pojem Rusové? Jak dějiny rodí své hrdiny? Touží se lidstvo bát? Jaká je nejlepší PR agentura na světě a proč? Co pro naši psychiku znamená skok z Covidu do války? O tom všem mluví Cyril Höschl ve čtvrtém díle Se Strachem Nacafé.

Další díly pořadu Se Strachem Nacafe najdete zde >>>

Se Strachem Nacafe je autorský pořad Reflexu, kde najdete nevšední rozhovory se známými a pozoruhodnými osobnostmi. Moderátorem pořadu je úspěšný český režisér Jiří Strach, který jednou týdně zpovídá svého hosta ve své „domovské“ kavárně na pražské Letné.

.