Video placeholde

Zlámalová: Voliče vládě nekrade Babiš, ale hloupé kauzy vlastních ministrů a nedodržené sliby

Od svého jmenování přišla vláda o značnou porci voličů a důvěry veřejnosti. Vzhledem k nedávným průzkumům veřejného mínění, které hnutí ANO přisuzují nárůst preferencí, by se mohlo zdát, že zklamaní voliči přešli k němu. Jenže tak to není. Kam zmizeli voliči vládní koalice? Co je nejvíc zklamalo? A jak je může vláda získat zpět? O tom se bavíme s ekonomickou analytičkou Lenkou Zlámalovou.

Dostaveníčko Pavla Blažka s Martinem Nejedlým, šaškování premiéra s Nutelou, nebo komunikační kotrmelce Mariana Jurečky poté, co se provalilo, že byl na večírku po tragické střelbě na filozofické fakultě. To jsou některé z mnoha kauz, které zásadním způsobem přispěly k pádu popularity vlády a ztrátě voličů.

Největší roztrpčení u voličů samozřejmě způsobují nesplněné předvolební sliby i nedostatečné hospodářské výsledky. Podle sociologických analýz voliči vládní koalice neutíkají k Andreji Babišovi, ale uchylují se do šedé zóny nevoličů. Jak je může vláda získat zpět? A co je třeba udělat k nastartování ekonomiky? Dozvíte se ve videu.