Video placeholde

Bartkovský: Čermáka chytili, Rajchlovi se rozpadla strana. Antisystémová scéna stále čeká na svého vůdce

V rybníčku antisystémových hnutí a dezinformačních skupin se začala čeřit voda. Policie dopadla Tomáše Čermáka, který se skrýval před nástupem trestu za podporu terorismu. Jindřichu Rajchlovi se začíná rozpadat jeho strana PRO a na scéně se objevila další štika, a sice Jiří Paroubek. Co se mezi těmito lidmi děje a kam to spěje, o tom jsme si povídali s Martinem Bartkovským.

Strana PRO Jindřicha Rajchla došla na svém nedávném sjezdu zásadní personální obměny. Stranu opustily nejznámější tváře, lidé, kteří s Rajchlem již přes rok demonstrují proti vládě a se svým antisystémovým cirkusem objíždějí republiku.

Zdá se, že se Rajchlův tábor pomalu rozpadá, a to zejména při dělení postů a funkcí, které dosud nezískali. A pamatujete, jak Rajchl před rokem zvěstoval, že bude premiérem?

Naproti tomu se na antisystémové scéně objevuje i snaha konsolidovat síly. Jejím proponentem je politický veterán Jiří Paroubek, který opět doznal politických ambicí. Tentokrát se obklopil několika miniaturními subjekty, z nichž nejznámější je KSČM. Snaží se Paroubek restartovat konzervativní levici, nebo jen ukousnout další sousto z koláče zklamaných a frustrovaných voličů? A jakou roli hraje na této straně politického spektra covid? Dozvíte se ve videu.