Emma Smetana a Richard Müller

Emma Smetana a Richard Müller Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Emma Smetana a Richard Müller
Emma Smetana a Richard Müller
Richard Müller
Emma Smetana a Richard Müller
Emma Smetana a Richard Müller
7
Fotogalerie

Za všechno můžou Em(m)y. Kde se vzal Richard Müller v novém pohádkovém hitu?

Herečka, muzikantka a novinářka Emma Smetana (35) se nebojí ozvat. „Hraju Elišku v chystaném seriálu televize Prima Eliška a Damián: Láska přes staletí a padl nápad, že bych mohla taky nazpívat titulní píseň. A já se vnutila s tím, že tu písničku rovnou i složím.“ Podruhé se Smetana nebála, když k nazpívání duetu oslovila Richarda Müllera (61), který její tvorbu do té doby neznal. A do třetice jí nechyběla kuráž, když ho přiměla k natočení videoklipu, i když to slavný zpěvák „absolutně nenávidí“. Klip už má na YouTube přes milión zhlédnutí.

E mmo, Tahle jedna ­vteřina je vaše první písnička v češtině. Prý jste ­prostě vzala šestnáct let starý text svého partnera Jordana Haje, zhudebnila ho, oslovila jste Richarda Müllera a za pár týdnů už jste nahrávali duet. To zní až moc jedno­duše...

ES: Je to zkratka, ale není na ní nic nepravdivého. Hraju Elišku v chystaném seriálu televize Prima Eliška a Damián: Láska přes staletí a na schůzce v televizi padl nápad, že bych mohla taky nazpívat titulní píseň. A já se vnutila s tím, že tu písničku rovnou i složím. Dovolili mi to zkusit a o pár hodin později mi došlo, že Jordy už text, který ději seriálu odpovídá, dávno má.

Skutečně? Eliška a Damián má být historicko-romantická fantasy, v níž se prolínají dějové roviny současnosti a druhé poloviny 18. století...

ES: Je to písnička, kterou kdysi napsal pro svou tehdejší holku v Izraeli, když se odtamtud stěhoval do Prahy a věděl, že ten vztah nemá budoucnost. Ten text opravdu ze sta procent odpovídá tomu, který je v naší písničce, jen neměl refrén. Přijela jsem domů ze schůzky, někdy kolem půlnoci si sedla ke klavíru, zhudebnila ten původní text a sloky byly hotové. Refrén jsem hned slyšela hrát v hlavě, myslela jsem, že jeho ústředním slovem bude „nespoutaná“, zpívala jsem to furt dokola, Jordyho to asi polekalo a vzápětí text refrénu raději dopsal sám. Pak jsem písničku vzala k producentovi NobodyListen, což je náš kamarád, civilním jménem Jakub Strach, a poprosila ho, abychom z toho společně vytvořili něco jako soundtrack k pohádce od Disneyho.

Nebála jste se, že sklouznete ke kýči?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!