Video placeholde

Jiří Štefek: Na Rhodu si lze pořád užít hezkou dovolenou. Na severu po ohni není ani památky

Nezvladatelný požár, hořící hotely a překotná evakuace turistů. Tak vypadá situace v některých částech řeckého ostrova Rhodos. O tom, proč se i přesto na ostrov stále létá a co si mají počít turisté, kterým přírodní katastrofa zkazila dovolenou, si povídáme s redaktorem Reflexu Jiřím Štefkem.

Rhodos patří mezi nejoblíbenější letní destinace českých turistů. Letos se však mnohým kýžená dovolená proměnila v noční můru, když se na některých částech ostrova rozšířily nezvladatelné požáry. I přesto se na Rhodos nadále vypravují další zájezdy. Může to znít šíleně, nicméně ostrov je velmi rozlehlý a podle Jiřího Štefka v severních oblastech není po požárech ani památky. Turisté, již mají objednanou dovolenou právě do těchto letovisek, proto nemohou uspět s žádostí o refundaci kvůli obavám z požáru.

Jaká je nyní situace na Rhodu? Jsou nynější požáry v něčem výjimečné? Jak se v evakuaci turistů v zasažených oblastech angažuje český stát? A kdy máte právo na vrácení peněz za dovolenou? Dozvíte se ve videu.