V chomutovském barber shopu

V chomutovském barber shopu Zdroj: Zbyněk Pecák

Z komedie Invalida, která je právě v našich kinech
Já nejsem drsňák, to chápete. Já potřebuju, aby se lidi smáli.
A oni tam asi už v první třídě zjistili, že jsem nějak slabší, a už mi nedali šanci. Druhá třída byla automaticky ve zvláštní.
3
Fotogalerie

Jsem to pořád já, černej Godla. Hvězda seriálu Most! tvrdí, že ho nikdo a nikdy nezmění

Zkuste se sejít se Zdeňkem Godlou (47) v Chomutově před hypermarketem a pak v kavárně Coffee Bubble v obchoďáku Central. Budete mít pocit, že rozhovor nikdy nedoděláte, respektive, že jej děláte s celým městem najednou. Na kus řeči se zastaví Chomutovští, co jdou zrovna kolem z práce, kamarádi, co dneska večer potřebují odvézt na Slovensko, šéf barber shopu Radek se nabídne, že herci, když už je tady, zastřihne vousy… A taky fanoušci, děti, známí ze sídliště, kolemjdoucí na hlavním chomutovském náměstí 1. máje. S hercem Zdeňkem Godlou, který se stal přes noc slavným v roce 2019 díky seriálu Most! a jde od té doby z role do role, prostě nikdy nebudete sami, i kdybyste stokrát chtěli. Možná i proto, že jeho charisma rychle prostoupí nejen interiér, ale i rušnou ulici.

Ještě vás nikdo nepřesvědčil – přestěhovat se do Prahy?

Tam rozhodně nechci. Už jsem měl mockrát možnost, ale nechci, fakt ne. Zkusil jsem to jednou, na měsíc, a utekl jsem. Poskytli mi byt kvůli delší práci při natáčení Ordinace v růžově zahradě, ale nešlo to. Vždycky, když jsem chtěl zaparkovat, stál jsem snad tři kilometry od baráku! A bylo to tam na mě moc hlučný. Ne, nesedí mi ta Praha. Jenom projíždím a už jsem vytočenej. Tady, v Chomutově, máme mnohem víc zeleně. Praha, tam nemáte skoro nic zeleného! A je tam moc lidí na mě. Já se dokonce chci odstěhovat až za Chomutov, s rodinou, abych měl už fakt klid. Teď se mi narodil třetí vnuk, tak i kvůli rodině bych chtěl ven z města. Abych je měl na očích. Vnoučata i svoje syny. Rozumíte, tady jsem doma, tady jsem vyrost’.

Jenže teď máte spoustu nabídek, práce, jste pořád na cestách.

No, však mi taky některý lidi píšou komenty, že jsem se zaprodal, že za peníze dělám ze sebe blbečka!

A děláte?

Ale nedělám, vůbec. Mě baví dělat komedie.

Už jste někdy něco i odmítl?

To byl jeden takovej film, zas v tom byly holky, taky pasáci a drogy, říkám jim: Já tohle už nechci dělat. Dost mě mrazí, že bych měl ještě někdy hrát nějakou nesoucitnou figuru – třeba zabijáka, rozumíte, to vůbec není můj styl! Už jsem několikrát musel jít proti svýmu typu, ale je mi mnohem líp, když nemusím. Třeba teď na Slovensku běží od března v kinech film Villa Lucia, tam hraju policajta, co chce vykrádat vily, dobrý to je! A je to sranda, což jsem rád.

Musíte si dávat víc pozor, aby vás pro svoje projekty nezneužívali různí neumětelové? Jste si toho vědom?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!