Video placeholde

Vávra: Byl jsem nevycválanej fracek v červeném porsche a hodně vydělával. Myslel jsem, že to tak mají všichni

Ekonom a investor Radovan Vávra rozebíral v pořadu Prostor X především svou spolupráci s firmou Xixoio, okolnosti investování do jeho vlastního digitálního tokenu a rizika s tím spojená, řeč však přišla i na ekonomovu minulost, zejména nechvalně proslulý citát: „Vydělávám jako tryskáč, daním jako kráva a kupuji si to, co chci.“ Dle slov Radovana Vávry tato slova nesouvisí s budováním „značky Radovan Vávra“.

„Není to budování značky, tohle souviselo s tím, že já jsem celá ta devadesátá léta prožil v takovém naprostém opojení kyslíkem kapitalismu. Já jsem strávil rok ve Spojených státech a pracoval jsem jen pro zahraniční firmy. Práce pro Komerční banku byla moje první práce pro nezahraniční subjekt. Takže já jsem byl takovej jako nevycválanej fracek v červeným Porsche, co tady vydělával hodně peněz, pracoval pro americký a rakouský investiční společnosti a myslel jsem, že takhle žijem všichni,“ vysvětluje Vávra a dodává:

Celý rozhovor s Radovanem Vávrou můžete zhlédnout zde:

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Radovanem Vávrou • Videohub

„To fakt nebylo budování žádné značky, já jsem myslel, že ta finanční a kariérní nirvána, kterou jsem zažíval já, tak jsem myslel, že ji zažíváme všichni, a teprve velmi postupně jsem zjišťoval, že to tak není.“