Video placeholde

Straka: Jsme nejhorší v mrtvých i v ekonomice. Babiš nerespektuje nikoho a měl by nést odpovědnost

„Babiš je psychopat. Nemyslím to citově zabarveně, psychopat je prostě termín. Pakliže jste někdo na takovéto pozici a nerespektujete profesora Maďara, když vám říká, že to je prostě průšvih, a jedete si svoji, tak jste ve své podstatě trošku psychopat, to tak jako je,“ říká primář interny sokolovské nemocnice Martin Straka v pořadu Prostor X. Zdůrazňuje, že Babiš vybral taktiku záměrného promořování společnosti v České republice a tím pádem je současná špatná epidemická situace především jeho vina. „Odpovědnost by měl nést ministr zdravotnictví a toho zaštiťuje premiér. Ani se tomu nebrání, říkal i, že na sebe bere očkování, což teď také vyplouvá na povrch, že oni prostě neobjednali ty dávky, oni mohli objednat daleko víc vakcín a oni to prostě neučinili…“

„Sousední Německo má desetkrát míň nakažených a úmrtí no, my máme desetkrát víc, ale ten virus samozřejmě hranici mezi Českem a Německem nijak neuznává, ten se tam nezastaví a neproclí materiál, který veze s sebou. Ti zemřelí jdou na vrub těm, kteří o tom rozhodují. Tady jsou nějaké názory, že opozice nekonala… Tak jako když vám vládne víceméně psychopat, který neuznává opravdu nikoho, to se jako ví v tom úzkém kruhu lidí, kteří ho znají nebo kteří s ním spolupracují – ten člověk neuznává vůbec nikoho, myslím premiéra Bureše, teda Babiše, pardon. Neuznává nikoho a ty lidi nerespektoval ani na jaře, ani na podzim, lidi jako profesor Maďar, opravdu odborníci, kteří prostě věděli, o co jde, a Babiš ty informace musel mít, takže on opravdu si vybral tu taktiku toho promořování,“ říká primář Straka.

Celý rozhovor s Martinem Strakou můžete zhlédnout zde:

Video placeholde

Prostor X: Rozhovor s Martinem Strakou • Prostor X

„Já bych ještě pochopil, kdyby souběžně s tím promořováním se neutlumila ekonomika a neničili se živnostníci a podobně. Ok, budeme jako Švédsko a nebudeme to uzavírat, děti budou ve školách, bude se dál podnikat a nebudou prostě zdecimované živnosti a podobné věci. Pak bych to byl schopný pochopit, ale my jsme zvolili taktiku, že jsme nejhorší v ekonomice a jsme nejhorší i v mrtvých, takže my jsme opravdu nejhorší ve všem, za to by někdo měl nést zodpovědnost,“ hodnotí situaci v ČR Straka.