Video placeholde

Václav Klaus: Jsem super-riziková skupina. Už bych ani neměl vycházet z domu, ale já dělám vše stejně jako dřív

Nové číslo časopisu Reflex obsahuje zevrubný rozhovor s bývalým premiérem a prezidentem Václavem Klausem. Ten totiž v poslední době s tématem covidu najednou ožil, vrací se ke svým tradičním postojům a veřejně vystupuje proti tendencím zavírat stát a omezovat svobodu. Již v minulosti ale Reflexu v pořadu Prostor X vysvětlil svůj přístup ke koronavirovým opatřením, zejména nošení roušek.

Problém s touto nemocí je podle Klause v tom, že dostala výjimečné PR a prezentaci v médiích a stala se tak spíše prostředkem k naplnění politických cílů a řízeného pozměňování vývoje společnosti „Myslím si, že je to pouhá nemoc, ve své podstatě, ale je používána jiným způsobem jako instrument k přeměně společnosti,“ zdůraznil Klaus v říjnovém rozhovoru v Prostor X.

Řešení koronavirové situace podle bývalého prezidenta spočívá především v racionálním přístupu. „Potřebujeme přesně stratifikovat, kdo je nemocný, kdo je pouze nakažený, kdo je nemoný vážně a kdo je nemocný polovážně. Zacházet s touto nemocní, tak jak se zachází s každou jinou nemocí, což se v daném případě neděje,“ vysvětluje Klaus.

Podívejte se na říjnový rozhovor s Václavem Klausem v Prostoru X: 

Video placeholde

Prostor X: Rozhovor s Václavem Klausem • Prostor X

V rozhovoru v novém Reflexu byl prezident stejně útočný i pohotový jako v devadesátých letech, přestože odpovídal na nelehká témata typu smrti a šíření strachu. Vyjadřuje se k očkování proti nemoci covid19, šíření strachu, omezování svobody, ale i ke generačnímu napětí a snižování daní.

Nový Reflex obsahující rozhovor s Václavem Klausem můžete zakoupit zde>>>

Reflex 49/2020Reflex 49/2020|Archív