Video placeholde
Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech. (11.10.2020)
Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech. (11.10.2020)
Prezident Miloš Zeman a moderátorka Blesku Vera Renovica v pořadu S prezidentem Lánech. (5.4.2020)
Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech. (11.10.2020)
Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech. (11.10.2020)
14
Fotogalerie

Česko si lockdown nemůže dovolit, řekl Zeman. Pro odmítače roušek chce několikatisícové pokuty

Prezident Miloš Zeman je proti lockdownu, který by ohrozil českou ekonomiku. O tom jako o možnosti mluví už i premiér Andrej Babiš (ANO). Zeman však v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech připomněl, že podporuje rozhodnutí ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO). Jak ale Zeman řekl, přimlouval by se za několikatisícové pokuty pro Čechy, kteří nenosí roušky. 

„Česká republika si už druhý lockdown nemůže dovolit,“ myslí si prezident Miloš Zeman. Osobní názor prezidenta je inspirovaný Bavorskem. „Za nenošení roušek tak, kde jsou povinné bude pokuta v přepočtu našich 7 tisíc korun,“ zmínil Zeman. 

„Bude to drobný příspěvek státnímu rozpočtu,“ řekl s nadsázkou Zeman, když zmiňoval, že podle ministra zdravotnictví Prymuly povinnost nosit roušku až 30 procent populace nedodržuje. „Já bych se přimlouval za důsledné pokutování, ne jenom napomenutí, ale pokutování všech těch, kteří roušky nenosí, i když se nosit mají.“ Podle Zemana by pokuta v Česku měla být okolo 2, maximálně 3 tisíc korun. Zapojit by se dle jeho slov měla i městská policie.

Na test z nosu nechci

„Já se bojím, že ta nákaza zasáhne velkou část naší populace. Na druhé straně osobně u sebe se té nákazy příliš nebojím a to z toho důvodu, že kvůli zlomené ruce jsem teď v Lánech, takže to riziko nákazy je poněkud nižší,“ řekl na dotaz, zda se obává koronaviru prezident, který tentokrát v pořadu S prezidentem v Lánech využil možnost, kterou nabízí vyjímka ministerstva zdravotnictví - tedy, že při natáčení rozhovorů není nutné mít nasazenou roušku.

Miloš Zeman koronavirus prý považuje spíš za celospolečenský problém, než že by měl obavu sám o sebe a své zdraví. Jak řekl, sám dosud testován nebyl. Počká si prý až se budou dělat testy ze slin a ne z nosu.

Více se dočtete ZDE >>>