V Městských divadlech pražských hostuje mimo jiné ve hře Kdo se bojí Virginie Woolfové

V Městských divadlech pražských hostuje mimo jiné ve hře Kdo se bojí Virginie Woolfové Zdroj: Igor Chmela

Kdo není očkovaný, je proti nám! Kolem neočkovaných vznikají silné konfliktní situace

Kdo není naočkovaný, je pro mnohé automaticky popírač a kverulant. Neočkovaný jedinec je často a priori vnímán jako nezodpovědný, nebezpečný šiřitel viru (přestože jej roznášejí i očkovaní), v lepším případě pomatenec, který navíc věří konspiračním teoriím. Někde dokonce začínají vznikat seznamy očkovaných a „těch ­druhých“.

Neustoupím

Své o tom ví herec Aleš Procházka, jenž se coby neočkovaný a k očkování se v nejbližší době nechystající dostal kvůli svému přístupu do sporu s ředitelem Městských divadel pražských Danielem ­Přibylem.

„Nechci ani o píď ustoupit ředitelovu nátlaku, že pokud chci v jeho divadle hrát, musím se vždy před představením – jako neočkovaný – prokázat negativním testem z certifikované laboratoře, který si sám zajistím i zaplatím, jinak nebudu vpuštěn na jeviště, představení se zruší a já zaplatím pokutu rovnající se provozu celého večera, jako kdyby představení proběhlo. V pondělí 23. srpna mi bylo e-mailem zasláno oficiální stanovisko ředitele, ve kterém přímo zmiňuje seznamy neočkovaných a tresty za neuposlechnutí a kontroly na vrátnici. Co mi to jen připomíná? Myslím, že o této diskriminační (nátlakové, segregační či jak to nazvat) aktivitě ředitele by měla být seznámena veřejnost nejen kulturní,“ s tímhle se Aleš Procházka původně obrátil na Reflex.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!