Jude Law, okolnostmi i sám sebou těžce zkoušený Sam ze seriálu Třetí den

Jude Law, okolnostmi i sám sebou těžce zkoušený Sam ze seriálu Třetí den Zdroj: HBO / Ludovic Robert

Emily Watsonová a Paddy Considine jako veselý, roztomilý, bodrý, přátelský a všem vždy nápomocný pár manželů Martinových
Skvělá Naomie Harrisová ztvárnila hlavní roli v závěrečných třech dílech seriálu, v části Zima
Momentka z natáčení na britském ostrově Osea, idylickém  jen zdánlivě
Porod své manželky potvrdil Jude Law v Show Jimmyho Fallona
Jude Law (březen 2016)
17
Fotogalerie

Jude Law na opuštěném ostrově: Nový televizní seriál Třetí den neobvykle kombinuje film a divadlo

Devět novinářů z devíti různých zemí světa, od Kanady po Tchaj-wan na on-line platformě, která nám postupně předhazuje tu herce, tu režiséry v různých virtuálních „pokojíčcích“. Je to zvláštní pocit – mezinárodní rozhovorová šňůra slavných malých hlaviček na ploše počítače: surreálný obrázek současné doby. Tématem je šestidílná minisérie z dílny HBO Třetí den, která je do dnešní doby také jako dělaná: trochu thriller, trochu psychologické drama, trochu detektivka, napůl televize a napůl divadlo. A opravdu hodně tam hraje Jude Law (47).

„Představuju si, že se v tom divadelním světě, který se bude natáčet v přímém přenosu na kameru, možná úplně ztratím. Pro herce je to docela dobrodružné. Takže kdybych se dlouho nevracel, vyzvedněte mě, prosím,“ říká hlavička Judea Lawa o své roli chlapíka Sama, hlavního hrdiny minisérie Třetí den, která se u nás v ČR vysílá každý týden od 15. září na HBO.

Třetí den se totiž děje v netradičním seriálovém gardu: nejdříve tři díly s názvem Léto, pak dvanáctihodinový živý přenos Podzim (bude snad k vidění 3. října) a nakonec další tři „normální“ televizní díly, Zima. O dvanáctihodinové divadelní směně (Podzim) v přímém přenosu se toho záměrně mnoho neví, snad jen to, že bude natáčená v Londýně, jedinou kamerou a beze střihu. „Nikdo na nás nezakřičí STOP! Budou mě prý sledovat i při předstírání spánku. A když jsem se zeptal, jak dlouho mám předstírat, že spím, řekli mi, že 25 minut. Tak to je tedy práce, kterou jsem ještě nikdy nezažil,“ směje se Jude Law.

Ta minisérie přitom není úplně legrační. První tři díly z cyklu Léto jsou o smutku ze ztráty dítěte. Vyprávěné jsou přes Sama, který zůstane bez mobilu odříznutý od pevniny na tajuplném ostrově (projekt se natáčel na skutečném ostrově Osea, jenž je sám o sobě, díky dech beroucí přírodě, „postavou“ seriálu). „Kdyby tam nebyl signál, vzal bych si oheň, pitnou vodu a něco teplýho na sebe!“ odpovídá Jude Law na otázku, co by dělal, kdyby se na opuštěném ostrově někdy ocitl „v civilu“, ne v rámci herecké práce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!