Video placeholde

Babiš v politice zchudl, nalákal mě vytažením úspěšných, zvažoval jsem odchod a ani doma to neví, říká Nacher

Pravicově zaměřený politik, i navzdory některým prioritám vlády a hnutí ANO. Poslance a pražského zastupitele Patrika Nachera přesvědčil Andrej Babiš tím, že do politiky přivedl lidi, kteří už něco dokázali a nejde jim o peněženku. A to prý stále trvá. S vládou a zbytkem hnutí se v některých bodech rozchází, ale říká, že mu víc záleží na tom, co se mu prosadit povedlo, třeba v rámci insolvencí a exekucí. Přiznává, že několikrát zvažoval konec v Poslanecké sněmovně, a taky kritizuje vyjadřování novinářů veřejnoprávních médií.

Co přesně ho vedlo k úvahám skončit ve funkci poslance, Nacher prozradit nechce, neřekl to prý ani doma. Zjevně mu ale úplně nesedí levicovější zaměření vlády ANO s ČSSD a podporou KSČM. Hlasoval například s opozicí pro zrušení daně z nabytí nemovitosti. Tvrdí, že si drží svůj pravicový pohled, ale taky cítí loajalitu k ANO. To se ale může s případným sílícím tlakem změnit.

Nechápu, proč začal prezident Zeman mluvit o abolici, je to úplně zbytečné, říká Nacher. Politici by podle něj neměli vývoj v kauze Čapí hnízdo a stíhání premiéra komentovat, protože jde o tlak na justici. Žalobce Šaroch byl podle Nachera do zastavení stíhání milován a poté pronásledován. Premiér Babiš ale prý má na výroky o tom, že byl očištěn, právo.

Žalobu na prezidenta Zemana Nacher nepodpoří, je to prý spíš analýza od těch, kteří s ním prohráli v prezidentských volbách. Taky mu vadí, že jsou v ní body z obou období Zemanova prezidentství. Zvážil by ale případně podporu užší, jednoskutkové žaloby, která by se zaměřila třeba na jeho chování v kauze odvolávání exministra Staňka.

 

Proč je na místě mluvit o zrušení některých koncesionářských poplatků? V čem se Patriku Nacherovi nelíbí vyjadřování novinářů ČT? Jak vyvažuje svou pravicovost, priority a loajalitu k hnutí ANO? A vadilo by mu, kdyby nejvyšší státní zástupce zvrátil rozhodnutí o zastavení trestního stíhání premiéra?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>