Video placeholde

Šéfkuchař Punčochář: Chci zhubnout, ale jídlu neodolám, můj majstrštyk je řízek. V Masterchef chci pokračovat

Šéfkuchař Jan Punčochář prošel vyhlášenými restauracemi a teď si splnil sen. Otevřel si vlastní podnik. Říká, že mu nejde o michelinskou hvězdu, že chtěl prostě normální hospůdku. Vaří tradiční česká jídla, po svém a základ jsou omáčky. Záleží mu na zdravosti jídla, míň už na lokálnosti surovin. Má stále plno a plánuje otevřít další, menší restauraci Stůl Jana Punčocháře, do které prý budete chodit jako domů. Ta už bude nadstandard.

Jídlo je můj život, říká Punčochář, a z toho, jak procítěně o svých receptech mluví, je to naprosto jasné. Je expert na diety, vyzkoušel jich nesčetně, ale jídlu prostě neodolá. Vařil od mala, vůbec první jídlo prý byl řízek. Jeho majstrštyk je ten holandský, který teď připravuje pro svou novou restauraci U Matěje. Ta je na týdny o víkendech vyprodaná a hlavní tahák jsou omáčky. Punčochář je dělá po svém, tak, jak je má rád.

Šéfkuchař má už teď připravených několik desítek receptů, které chce co nejdřív zařadit do menu. Pravidelně ho obměňuje. Říká, že jídla jsou sice sytá, protože taková česká kuchyně je, snaží se je ale dělat kvalitně, aby se dobře trávila.

Punčochář chce taky pokračovat jako porotce v soutěži Masterchef. Respektive pokračovat by měla celá trojice porotců a dohoda je prý před podpisem. Podle Punčocháře bylo sice natáčení náročné a někdy musela jít jeho restaurace stranou, ale zároveň to byla velká zábava. Výherkyně Kristina má prý teď dobře nastartovanou kariéru.

Muže být i řízek zdravý? Co jsou speciality Jana Punčocháře a za čím nejvíc lidé chodí do jeho restaurace? Jak bude vypadat ta připravovaná a může dostat michelinskou hvězdu? Jaké problémy má Punčochář s peronálem? A sleduje Prostřeno?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>