Video placeholde

Senátor Czernin: Lidi věří, že Babiš už si nakradl dost. Mluví jako Hitler, tomu taky uvěřili a zvolili ho i rozumní

Za svobodu musíme všichni bojovat. Senátor Tomáš Czernin věří, že se lidé probudí. Přestanou podporovat Andreje Babiše a budou volit třeba i TOP 09. Premiérovu rétoriku srovnává s diktátory a říká, že Adolfu Hitlerovi taky lidé sliby uvěřili a zvolili ho v demokratických volbách. Czerninovi vadí taky to, že komunisté můžou díky vládě šířit svou podle něj zhoubnou ideologii, která by měla být posuzována stejně jako nacismus.

Podle Czernina je hanebné, že je vláda závislá právě na komunistech. Šíření nenávisti se prý projevilo i při prosazování zdanění církevních restitucí. Czernin tvrdí, že náhrady církvím nebyly přehnané. Majetky byly podle jeho informací naopak podceněné. Je si přitom jistý, že u Ústavního soudu případně senátoři uspějí.

Czernin míní, že Češi jsou materiálně zaměření a teď se nechají koupit za koblihu. Sliby Andreje Babiše podle něj dopadnou na jejich děti a vnuky. Premiér prý používá slovník Adolfa Hitlera, který taky uspěl v demokratických volbách a volili ho i rozumní. Babišovi voliči navíc podle Czernina věří, že si předseda hnutí ANO nakradl dost a už to nepotřebuje.

Czernin říká, že žaloba na prezidenta je sice užitečná, ale šanci na úspěch nemá.  Zeman se podle něj chová tak, jak se to líbí lidem z třetí cenové skupiny. Od Zemana už nic nečeká a říká, že jeho prezidentství budeme muset prostě dožít. Tvrdí přitom, že právník Aleš Gerloch je jeho advokát a ústavním soudcem se nestane. Radil prezidentovi prý ve všech jeho kauzách.

Co může změnit preference TOP 09? V čem je komunismus podobný nacismu a jak bychom se podle Tomáše Czernina měli chovat ke KSČM? Proč je v Česku znovu ohrožená svoboda? A jak si senátor vysvětluje podporu Andreje Babiše?