Video placeholde

Vietnamci jsou hrozný rasisti, smrt dětí na koupališti ale nafoukli Češi, říká Do Thu Trang

První pohled na líbající se dvojice i šeď všude kolem. Migrace do Česka asi nemohla být pro oceňovanou blogerku vietnamského původu Do Thu Trang rozporuplnější. Česko si ale postupně zamilovala a teď je prý i hrdou členkou pražské kavárny. Jak se ale skutečně žije Vietnamcům v Česku?

Otázku oživila nedávná tragédie na koupališti ve Lhotě, kde zemřely dvě vietnamské dětí. Do Thu na celé věci mrzela hlavně lhostejnost a lenost Čechů. To je podle ní něco jako obecná definice. Hodně Čechů se prý bojí cokoliv udělat, aby se nezapletli do něčeho, co není jejich problém. Samotní Vietnamci přitom prý celou věc s rasismem příliš nespojovali a do otázky imigrace to nafoukla právě většinová populace.

Blogerka přitom připomíná, že Vietnamci a Asiaté obecně, jsou velcí rasisté. Třeba český muž to má prý těžké, když si chce vzít Vietnamku. Do Thu Trang proto radí Čechům, aby se naučili Vietnamsky. Komunita si je pak podle ní zamiluje.

Jak se na popularitu Do Thu Trang dívá její komunita? Čím pomohla vietnamská kuchyně soužití Čechů s Vietnamci? A proč bychom se hlavně neměli brát příliš vážně?