Video placeholde

Lewandowska: Chtěla bych si zahrát feťačku, často tak i vypadám. V Dobré ráno, Brno! humor neměl stopku

Můžete ji vidět ve druhé řadě seriálu Dobré ráno, Brno! nebo v novém filmu Aristokratka ve varu. Hraje v seriálu Zlatá Labuť, má několik rolí v divadle a zrovna dokončuje DAMU. Herečka Simona Lewandowska zažívá úspěšný rozjezd kariéry. Na kterém projektu se jí pracovalo nejlépe? Jakou roli by si chtěla zahrát a na co si ještě netroufá? I na tyto otázky odpovídá v rozhovoru Prostor X.

Její dosavadní hereckou kariéru silně formovalo studium na DAMU, které je podle ní sice náročné, sebere člověku veškerý čas, ale rozhodně stojí za to. Kromě nároků na osobní život se s herectvím jednoznačně pojí společenská zodpovědnost vůči publiku. To se týká například fungování na sociálních sítích, ale i toho, jakých projektů se člověk vůbec účastní. Skutečnost, že umělci jsou někdy vnímáni jako mluvčí názorových proudů a společenských skupin, je dalším faktorem, se kterým je potřeba se vyrovnat.

Jak Simona Lewandowska zvládá pozornost bulváru? Jak moc pro ni bylo důležité studium DAMU a jakou zodpovědnost cítí vůči publiku? Dozvíte se ve videu.