Video placeholde
Premiéra filmu Karlos: Karlos Vémola
Premiéra filmu Karlos: Karlos Vémola a Lela
Premiéra filmu Karlos: Karlos Vémola a Lela
Premiéra filmu Karlos: Lela Vémola
Premiéra filmu Karlos
18
Fotogalerie

Vémola: Lechtivé video ve filmu Karlos mě překvapilo. První svatbu jsem si neužil, do Oktagonu mě dostal Rittig

Část lidí ho miluje a část nenávidí. Chce mít doma ty největší a nejdivočejší zvířata, na ženách obdivuje ta největší prsa a v MMA, kterému se věnuje polovinu života, chtěl vždy patřit k nejlepším. Tak by se dal shrnout zápasník Karlos Vémola a totéž o něm říká i dokument Karlos, lvi žerou první, který míří 25. ledna do tuzemských kin. Proč je v dokumentu víc Ivo Rittiga než jeho vlastního otce? Co bude dělat po konci kariéry? A proč si neužil svou první svatbu s manželkou Lelou? Nejen to zjistíte v rozhovoru v pořadu Prostor X, kde Karlose Vémolu zpovídá šéfredaktor Reflexu Martin Bartkovský.

První polovina dokumentu Karlos, za kterým stojí režisér Mike Samir (a také dlouholetý spolupracovník Reflexu Šimon Šafránek), je hodně unikátní. Ukazuje Vémolovy začátky jak v kulturistice, tak MMA. Ukazuje mladého hejska, který se přes den mlátil se zápasníky v kleci a v noci vyhazoval opilce z diskoték v Anglii. A také člověka, který si umí užívat život.

Snímek obsahuje i poměrně explicitní záběry z Karlosovy sextape, tedy domácího erotického videa, kde si užívá se třemi ženami. „Hodně mě překvapilo, že to tam je. Režisér mi původně říkal, že to tam nedá. A já jsem byl rád, protože je to film, na který se budou dívat moje děti, moje žena i moji rodiče. Byl jsem dost překvapený, že se to tam nakonec objevilo. Ale já jsem před filmaři nic neskrýval. Pustil jsem je všude. Za tu nahrávku se nestydím. Zveřejnil ji můj bratr, se kterým se od té doby nebavím,“ říká k pikantní části životopisného dokumentu Vémola.

Druhá polovina už je o životě v Česku. Dokumentuje zápasení v organizaci Oktagon, nákup divokých zvířat jako domácích mazlíčků i život s dětmi a druhou partnerkou Lelou. Film ukazuje i záběry z jejich první svatby na Žižkovské věži, kterou si Vémola podle svých slov vůbec neužil, protože byla ve špatné datum. Užil si až druhý sňatek na Občanské plovárně. Na obou svatbách nechyběl Ivo Rittig, kontroverzní podnikatel a lobbista, který ho často na veřejnosti doprovází. „Ivo je výborný člověk a férový chlap. Byl mi za svědka na svatbě, takže k němu mám opravdu blízký vztah. Je to chlap, co drží slovo a vše se s ním dá domluvit na podání ruky. A asi bych to neměl říkat takhle veřejně, ale on je ten, kdo mě ve finále dostal do Oktagonu,“ přiznává Vémola. 

V rozhovoru dále mluví třeba o nešťastném výroku u Honzy Dědka, kde řekl, že by „homosexualitu ze syna vymlátil“, o šancích MMA jako olympijského sportu nebo o Odvetě století – zápasu s Attilou Véghem 8. června před vyprodaným fotbalovým stadionem Eden. Kde pravděpodobně ukončí kariéru...