Video placeholde

Mára: Apple prodává techniku i emoce. Mac definoval dnešní počítače. Technologie budou integrované do těla

Před čtyřiceti lety vydala společnost Apple první generaci počítače Macintosh. Ten tehdy přinesl revoluční uživatelské rozhraní a do značné míry předurčil, jak počítače vypadají dnes. Ostatně řada Mac existuje stále. Co stojí za globálním úspěchem společnosti Apple? Jakými produkty dokázali a možná ještě dokážou změnit svět? A jak budou vypadat počítače v budoucnosti? I na tyto otázky odpovídá fanoušek technologií a Applu Petr Mára.

Jednou za čas Apple představí produkt, který definuje celý segment trhu. Již tomu tak bylo v oblasti osobních počítačů, mobilních telefonů a v řadě dalších. Letos se Apple chystá uvést na trh novinku ve světě virtuální a rozšířené reality Vision Pro. Co je to za produkt? Zjednodušeně by se dalo říci, že jsou to chytré brýle. Technologický potenciál ani ambice Applu v tomto odvětví nejsou vůbec malé. Je dost dobře možné, že půjde o další zásadní technologii, se kterou tato firma přepíše dějiny. Stejně tak je ale možné, že se chytré brýle budou potýkat s řadou nesnází a zavedou vývojáře do mnoha slepých uliček. Jak už se ostatně v minulosti stalo i s jinými produkty Applu.

Co lze od Vision Pro očekávat? Jak si Apple poradí s nastupujícím trendem umělé inteligence? A budou z nás v budoucnosti kyborgové? Dozvíte se ve videu.