Video placeholde

Pekarová: Ministr Blažek má poslední varování, příště dostane červenou kartu

Předsedkyně poslanecké sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová věří že sebereflexe vládě nechybí. Je si vědoma svých chyb a dělá co může. „Nejde všechno vyřešit okamžitě a nějakým zázračným receptem,” přirovnává Pekarová kroky vlády k stavbě vozovky. Stejně jako silnici je veřejné finance potřeba opravit a jde o nutné kroky k tomu, aby vše zas fungovalo. To že je je Igor Stříž stále ve funkci připisuje za vinu panu ministru Blažkovi. „Pokud se v budoucnu objeví nějaký další průšvih pana Blažka, tak to bude červená,” říká Pekarová.

To že je Igor Stříž dva stále ve funkci i po slibu, že bude odvolán šéfka TOP 09 vysvětluje tím, že „nemůžete prosadit úplně všechno.” Chápe její kritiky a kdyby bylo na ní bývalý vojenský prokurátor by ve funkci již nebyl. „Nejsem ministryní spravedlnosti, zodpovědnost nese pan ministr Blažek,” dále říká Pekarová. Věc s panem ministrem řešila, nepouští téma jen tak do veřejného prostoru.

„Myslím, že symbolika fotbalu panem premiérem byla použita bez dalšího domýšlení. Pokud máme ve fotbale jednu žlutou kartu, tak je to z toho evidentní a nedá se to říct jinak,” vysvětluje Pekarová využití fotbalové terminologie.

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Markétou Pekarovou Adamovou • Videohub