Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Pražská ODS: Když kočky se mrouskaj

V pražské ODS dali hlavy dohromady a zase nás přelstili! Toxickou buňku, s níž nechce být nikdo slušný spojován, povede do městských voleb rovnou sedm statečných: třeba i zpěvák Jan Kalousek či bývalý hokejista Petr Bříza.

 

Sakra! Stále mi v uších zvoní moudrá slova Borise Šťastného, sympatickými kmotry nastrčeného šéfa pražské ODS, jak v TV nedávno říká: hledání vhodného kandidáta na primátora není žádná SuperStar; strana jej stále nemá ne proto, že by za ni nikdo volitelný nechtěl kandidovat, ale protože k volbám prostě přistupuje nadmíru seriózně, nepopulisticky.

 

Samozřejmě. Ostatně představte si v primátorském křesle třeba plyšáka Sámera Issu s Agátou Hanychovou na klíně, jejichž společné IQ se zhruba rovná počtu pražských částí. Ještě rádi bychom prosili Pavla Béma, aby zůstal. Zřejmě i proto se v ODS nyní zcela vážně zamysleli a mezi své volební lídry dali - bývalého zpěváka.

 

A nejen jeho. Kromě autora hitu o mrouskajících se kočkách se k této osobní dehonestaci nechal zmámit i bývalý hokejový brankář a současný manažer Sparty Petr Bříza, jenž ODS půjčil své jméno už předtím. Jim sekundují ještě magistrátní celebrity Rudolf Blažek a Pavel Klega, oba Bémovi náměstci. Plus dva zcela neznámí, Bohuslav Svoboda a Petr Hána. A samozřejmě až moc dobře známý Šťastný, jak jinak.

 

Je to tak hvězdný tým, že konečně vím, jakou partaj budu v Praze volit. Jen hochům z ODS nezávidím kanibalismus vybrat z těchto jmen jediného superlídra, každého nevybraného jména totiž bude náramná škoda.

 

Pražská ODS, jejíž metropolitní zločiny je zbytečné opakovat, to i ve své tradiční baště dotáhla tak daleko, že připomíná krátce před komunálními volbami ČSSD před volbami do sněmovny; tehdy se někteří sociální demokraté, zvlášť ti severočeští, netajili tím, že kvůli Jiřímu Paroubkovi nebudou volit vlastní partaj: pouze ve volební prohře viděli šanci na očistu ČSSD. To samé se nyní ozývá i z řad pražské ODS.

 

Výsledek ohledně ČSSD už známe, na pražskou ODS teprve čeká. I když co vím, není to s Paroubkem tak hrozné. Momentálně prý zvažuje nabídky několika elitních amerických univerzit k externímu přednášení na téma osobního, partajního i státního bankrotu.