Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka Zdroj: ČTK

Fízlovská ČSSD

Dobrý den pane Doležale,

jako pravidelný čtenář Reflexu, zaměřený na Vaše články a komentáře Bohouše Pečinky, bych Vám chtěl poděkovat za Váš rozhovor s Martinem Pecinou, dlouhodobě ho považuji za jedno z největších "hovad" v politice a to co socani dělají v kampani překračuje všechny možné myslitelné meze. Váš článek mě vyprovokoval k napsání textu, který pro zajímavost v příloze zasílám.

Mějte se fajn a přeji hezký den.

Jiří Kadrnka

 

Fízlovská ČSSD

 

Zatahování policejních složek do předvolební kampaně, tak jak to dělá ČSSD a ministr vnitra Martin Pecina, nemá obdoby a posunuje nás to do dob komunistického režimu, ke kterému má ovšem sociální demokracie velmi blízko jak svými názory, tak činy, jakož i svou vůlí spolupracovat s KSČM po letošních volbách. Připomeňme si pár věcí, které se v poslední době udály a jejichž praktiky jsou typické pro tzv. policejní stát.

 

ČSSD vysílá prostřednictvím Martina Peciny na své mítinky neuniformované policisty, dvoučlenné hlídky kriminalistů s technikem, který obsluhuje záznamovou techniku. Jedná se o pokyn Policejního prezidia ČR a týká se výlučně mítinků ČSSD se zaměřením na mítinky, kterých se účastní předseda ČSSD. Co si asi nahrávají a následně lustrují v Lidovém domě? Policejní prezidium se tak stalo prodlouženou rukou Lidového domu. Kde máme ty profesionály v policii, kteří nepodléhají politickému tlaku? Na ochranu mítinků si může každá politická strana najmout soukromou bezpečnostní službu a ne za peníze ze státního rozpočtu platit ochranu Jiřího Paroubka.

 

Na mítinku v Pardubicích vykázala policie naprosto bezdůvodně mladíka, který si jen dovolil nesouhlasit z názorem Jiřího Paroubka. Když se o situaci v Pardubicích začal zajímat na Ministerstvu vnitra ČR novinář týdeníku Reflex Jiří X. Doležal, tak do redakce Reflexu přišla police, aby pana Doležala předvedla. Není to překlep, skutečně se tato absurdita stala.

 

Když na mítinku v Žabovřeskách napadl jeden z občanů místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, tak ještě než byla známá jakákoliv fakta, tak bezprostředně po incidentu Martin Pecina veřejně naváděl státní zástupce a policii jak mají konat. Naváděl státního zástupce, aby uvalil vazbu na muže, který dal facku panu Sobotkovi a aby byl odsouzen ve zkráceném řízení. Státní zástupce Pecinovi vyhověl a navrhl uvalit vazbu, ale soudný soud naštěstí důvody vazby neshledal a muže propustil. Přestože takové jednání fyzického napadení jednoznačně odsuzuji, tak pořádný jihomoravák, pane Sobotko, jednu facku musí snést a ne se po jedné ráně válet dva dny v nemocnici. Potřebujeme silné a odvážné muže a ženy ve vedení státu a ne žádné třasořitky, které si neumějí sjednat respekt.

 

Celá atmosféra aranžovaná ČSSD vyvrcholila paradoxně v to, že se ČSSD a Jiří Paroubek začal bát obyvatel země, kde se chce stát premiérem a v tomto strachu se stáhl ze všech mítinků, které grémium ČSSD zrušilo. Je to světová rarita, že strana, která chce vyhrát ve volbách se bojí svých obyvatel a nechce s nimi diskutovat na náměstích. Předseda nejsilnější levicové strany se ukázal jako mimořádný zbabělec. Můžeme si dovolit směšného a zbabělého premiéra? ČSSD jen hledala cestu, jak to před veřejností argumentovat. Při praktikách, které Lidový dům používá, si dovedu představit spekulaci, že si sami zorganizují napadení jednoho ze svých lídrů na mítinku (samozřejmě pro to, aby situace byla věrohodná, tak mu to neřeknou) a toto napadení vezmou jako záminku, aby zrušili své mítinky. Je to spekulace, ale po tom co pan Pecina předvádí se zapojením policie do kampaně ČSSD si dovedu představit, že se pánové Tvrdík, Dimun, Paroubek a Pecina nezastaví vůbec před ničím. Bůh nás ochraňuj před ČSSD a jejími praktikami.

 

Hustopeče 10. května 2010

Ing. Jiří Kadrnka

předseda Jihomoravské ODS