V Německu bylo zvykem mluvit o kancléřce Merkelové jako o „matičce“ – asi tak jako u nás se jméno Masaryk rádo snoubí s přídomkem „tatíček“. V roztomilé domácké přezdívce „Mutti“ bylo obsaženo víc než jen uznání státnických zásluh – byla v ní zakódována také nezastupitelná a nenahraditelná povaha její role. Proč už toto oslovení má jiný význam?

V Německu bylo zvykem mluvit o kancléřce Merkelové jako o „matičce“ – asi tak jako u nás se jméno Masaryk rádo snoubí s přídomkem „tatíček“. V roztomilé domácké přezdívce „Mutti“ bylo obsaženo víc než jen uznání státnických zásluh – byla v ní zakódována také nezastupitelná a nenahraditelná povaha její role. Proč už toto oslovení má jiný význam? Zdroj: Jan Ignác Říha

Angela Merkelová odejde z forbíny do portálu po anglicku jako postava rozporuplná.
Množina podporovatelů je pestrobarevně sešívaná, složená ze stoupenců nejrůznějších politických sil.
2
Fotogalerie

Muttti Angela

V Německu bylo zvykem mluvit o kancléřce Merkelové jako o „matičce“ – asi tak jako u nás se jméno Masaryk rádo snoubí s přídomkem „tatíček“. V roztomilé domácké přezdívce „Mutti“ bylo obsaženo víc než jen uznání státnických zásluh – byla v ní zakódována také nezastupitelná a nenahraditelná povaha její role. Proč už toto oslovení má jiný význam?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!