Celebrity, které to dotáhly na olympiádu. Bud Spencer nebo generál Patton

Nejen že dokonale vynikli ve svém oboru, stali se hrdiny své doby a jejich jména se zapsala do dějin. Čirou náhodou to vedle své profese dotáhli až na olympiádu. Seznamte se s těmi, kteří mají v životopise účast na olympijských hrách, ale proslavili se i jinak.

Legendární americký generál George S. Patton velel za druhé světové války americké 3. armádě, které vděčí za svobodu miliony Evropanů. V roce 1912 ve svých šestadvaceti letech navíc reprezentoval Spojené státy na olympijských hrách ve Stockholmu v prvním moderním pětiboji. Disciplína, která byla původně otevřena pouze vojenským důstojníkům, byla považována za náročnou zkoušku dovedností, které by měl ovládat každý voják.

Herec, plavec, pilot, podnikatel

Pod jménem Bud Spencer se většině lidí vybaví celá řada filmových komedií a spaghetti westernů. Ještě před tím, než tenhle dobrácky vyhlížející drsňák začal rozdávat tvrdé údery na filmovém plátně, proslul jako výborný plavec a vodní pólista. V 50. letech minulého století závodně plaval na olympiádách v Helsinkách a Melbourne. Svou sportovní kariéru ukončil v roce 1957, ale dokonalé plavecké dovednosti předváděl ještě o 18 let později ve filmu Policajt z Hongkongu. 

Monacký nadšenec

Kníže Albert z evropského ministátečku je také velkým sportovním nadšencem. Tenhle zámožný a zcestovalý aristokrat hovoří pěti jazyky, stanul na obou pólech zeměkoule a sportovní dovednosti by mu mohl kdekdo závidět. 

Hádejte, ve které disciplíně podráždil olympijské kruhy?