Pátý den festivalu Sziget patřil Years&Years a Postu Maloneovi

Pátý den festivalu Sziget patřil Years&Years a Postu Maloneovi Zdroj: Rockstar photographers

21
Fotogalerie

Uspěchaný Post Malone a australští Beatles. Pátý den Szigetu ve fotografiích

Pátý den Szigetu byl možná zatím ten nejpopovější. Na hlavním podiu se večer prostřídali Years&Years s Postem Malonem, který svůj koncert ukončil o 20 minut dřív. Jestli spěchal, pak se mu to moc nevyplatilo, fanoušci totiž oblehli výjezdy z backstage a ještě hodinu po koncertě to vypadalo, že Malona nenechají zmizet.

Na druhém podiu ale mezitím hráli skvělí Parcels, v cirkusu řádili indičtí akrobati a člověk měl jako obvykle problém se rozhodnout, kam dřív skočit. Už během prvních headlinerů večera Years&Years probíhaly vynikající a správně nekorektní standupy na stagi Magic mirror – třeba uprchlík ze Súdánu a jeho honba za německým pasem.

Zmínění Parcels na Mastercard stagi vizáží připomínali Beatles, hudbou něco na pomezí elektropopu, funku a disca. Každopádně bavili celý stan, zaplněný i těmi, kdo se museli předčasně přesunout ze zkrácené show Posta Malona. Ještě před ním patřilo podium Years&Years, známým českému publiku z letošních Colours of Ostrava. Na Sziget se vrátili slavnější po třech letech a jejich excentrický frontman Olly Alexander bavil hlavně mladší publikum, pro které byl nejspíš nedělní program určený především.

Jak to na Ostrově svobody v neděli vypadalo se podívejte ve fotogalerii: