Britský zpěvák Yungblud na festivalu Sziget 2019.

Britský zpěvák Yungblud na festivalu Sziget 2019. Zdroj: Rockstar Photographers

Druhý den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Druhý den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Druhý den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Druhý den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Druhý den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
56
Fotogalerie

Dámský outfit Yungbluda i výborní Welshly Arms. Druhý den Szigetu obrazem

Budapešťský ostrovní festival Sziget 2019 začal letos ve velkém stylu. V úvodní den navštívilo festival 95 tisíc fanoušků, z nichž si dvě třetiny nenechaly ujít koncert Eda Sheerana. V programu druhého festivalového dne tak zářivá hvězda chyběla, diváci se ale rozhodně nenudili. Rozparádil je v ženských šatech vystupující zpěvák Yungblud a nezklamal ani headliner večera, britská indie rocková kapela The 1975.

Ve středu odstartoval večer na hlavní stagi Richard Ashroft, bývalý zpěvák The Verve. Vystřihl výborně zvládnuté profesionální vystoupení, které ale publikum příliš nerozpohybovalo.

To paralelně vystupující, jako obvykle výstředně oblečený britský zpěvák Yungblud (tentokrát zvolil černé průsvitné dámské šaty) do svého vystoupení vletěl hodně ostře, až jsem si říkal, zda může takové tempo víc než hodinu udržet. Udržel. A fanoušci se nejen bavili, ale také se dost hýbali a se zpěvákem čile komunikovali.

Pomalejším tempem a promyšlenějšími texty si publikum získal i headliner večera, britská indie rocková kapela The 1975, jejíž zpěvák si během vystoupení mimo jiné i přezouval boty a vykouřil cigaretu.

Pěvecky i kytarově to rozjeli i Welshly Arms, jejichž nápadité, ale zároveň chytlavé melodie také roztančily úctyhodný dav fanoušků. Tahle originální blues rocková jízda se jen tak neomrzí.

Co ještě čeká návštěvníky festivalu Sziget? Dozvíte se zde >>>

Energetickou třešničkou na dortu pak byla pro diváky, kteří vydrželi o něco déle, skotská elektropopová skupina Chvrches, která nabila zastřešenou stage pořádnou dávkou hudební radosti.

A ještě jeden vtipný osobní postřeh, který mě pobavil. Na koncertě Švédky Tove Styrke se bavily hlavně divačky, jejich mužské společníky většina jejího vystoupení nechávala klidnými. Než zazněl song Sway. Muži okamžitě zpozorněli a začali se pohupovat do rytmu.

Jak to na Szigetu ve čtvrtek vypadalo, se podívejte ve fotogalerii: