Video placeholde
Z natáčení seriálu Zkáza Dejvického divadla
Z natáčení seriálu Zkáza Dejvického divadla
Z natáčení seriálu Zkáza Dejvického divadla
Z natáčení seriálu Zkáza Dejvického divadla
Z natáčení seriálu Zkáza Dejvického divadla
15
Fotogalerie

Zkáza Dejvického divadla jako seriálový maraton exkluzivně v kinech!

Zkáza Dejvického divadla míří do kin. V exkluzivní předpremiéře zahrají vybraná kina celý seriál v jednom jediném večeru - 27. února 2019. V režii Miroslava Krobota se v šestidílné televizní sérii představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale také ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe.

Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze.

„Během půl roku mezi tím, kdy vznikla první verze scénáře a kdy jsme začali natáčet, měli herci ke svým postavám spoustu připomínek, které poté Ondřej Hübl a Miroslav Krobot zapracovali do finálního textu. Zároveň byl při natáčení určitý prostor pro improvizaci, takže spousta replik vznikla až na place a u stolu při psaní by se ani vymyslet nedaly,“ prozrazuje umělecký šéf Dejvického divadla Martin Myšička a kreativní producentka Kateřina Ondřejková jej doplňuje: „Seriál nesleduje osudy jednotlivých postav v čase, ale uvidíme šest samostatných příběhů. V každém díle se řeší aktuální krizová situace ohrožující samu existenci souboru a s přibývajícím počtem dílů se krize divadla prohlubuje. Musím říct, že pro ansámbl Dejvického divadla mám velikou slabost. To divadlo má svoje kouzlo, řekněme, něco jako ‚duch Dejvického divadla’ který v seriálu hraje také svoji roli, a ne malou.“


Zkáza Dejvického divadla

Seriálový maraton exkluzivně v kinech! Jeden jediný večer s jinak nedosažitelným divadlem! Více info na www.divadlovkine.cz.

námět a scénář: Ondřej Hübl, Miroslav Krobot

režie: Miroslav Krobot

kamera: Jan Šuster

architekt: Jan Vlček

producent: Ondřejj Zima a Silvie Michajlova – Evolution Films

výkonná producentka ČT: Jarmila Hoznauerová

kreativní producentka ČT: Kateřina Ondřejková

hrají: Miroslav Krobot, Ivan Trojan, Simona Babčáková, Lenka Krobotová, Václav Neužil, Jaroslav Plesl, Martin Myšíčka, Klára Melíškovaá, David Novotný, Hynek Čermák, Martha Issová a další