Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích

Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích Zdroj: Michal Cihlář

Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích
Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích
Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích
Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích
Z výstavy BDSM/MC v Dobříchovicích
20
Fotogalerie

Sado-maso v Dobřichovicích: Skvělé erotické kresby, které vás možná inspirují

Michal Cihlář je všeobecně známý jako ten, který dal tvář pražské zoo (a udělal to skvěle). Jeho oborem ovšem nejsou zvířátka, ale linoryt. Ten chlap vyryje a vytiskne, co ho napadne, a v tolika barvách, v kolika si zamane! Takže když přišla pozvánka na výstavu, která měla v záhlaví písmena BDSM/MC, byl jsem pochopitelně zvědavý.

Michal je totiž také cestovatel, sběratel, fotograf a vůbec zajímavý člověk, a tak se stalo, že vytvořil i grafiky inspirované sadomasochistickými pomůckami a také přeryl sadomasochistické mexické komiksy, a to všechno vypadá v jeho podání opravdu báječně. Jakoby tu kouzlem ze všech těch věcí a konání svým přístupem odstranil ten nános nepatřičnosti a nevhodnosti.

Mám pocit, že ty grafiky vznikaly z bujnosti a že najednou: čistému je vše čisté.

A právě tahle tematika vzbudila zájem v Japonsku, a tak se vloni dočkala prezentace právě tam.

A když už byla celá kolekce pohromadě, byla by škoda neukázat ji také doma, a tak byla letos v květnu otevřena výstava těchto prací také v Čechách, konkrétně v dobřichovické galerii Bím.

V úvodní řeči zmínil autor i skutečnost, že zatímco v každém jenom trochu významnějším městě je celá řada sexshopů, které poskytují svým návštěvníkům množství inspirace, v Dobřichovicích nic podobného není.

Uvidíme, jestli se situace po Cihlářově výstavě změní.

Za sebe bych poznamenal, že zatímco většina návštěvníků dorazila z poměrně blízkého okolí (včetně samozřejmě hlavního města Prahy), my, kteří jsme dorazili až z předměstí Drážďan, jsme si cestou přes naši republiku v nikdy nekončící dopravní špičce užili sado-maso na silnicích do sytosti a vystavené grafiky potom byly v podstatě příjemným rozptýlením po dnu stráveném za volantem.

Pozorný divák si jistě všiml, že na fotkách jsou i ty, které byly pořízeny právě na zmíněné výstavě v Tokiu. Tam s Michalem Cihlářem vystavovala i jeho žena Veronika Richterová

Výstava je k vidění do konce června a na ukázky se podívejte do galerie: