Thom Artway

Thom Artway Zdroj: ČTK

Jediným českým zástupcem na hudebním festivalu Sziget bude Thom Artway

Jediným letošním zástupcem české hudební scény na prestižním festivalu Sziget, který se koná 8. až 15. Srpna v Budapešti, bude zpěvák Thom Artway. Na Europe stage festivalu Sziget dorazí ze Slovenska také rapper Strapo a zpěvák Peter Aristone.

Festival Sziget, který se koná na jednom z dunajských ostrovů v maďarské metropoli, loni navštívilo kolem 450.000 lidí. Letošní ročník festivalu proběhne v Budapešti od 8. do 15. srpna a pořadatelé zatím oznámili již téměř sto zahraničních jmen, kterým vévodí hvězdy jako jsou Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lana Del Rey, Mumford & Sons nebo Gorillaz.

"Už jsem si chtěl kupovat vstupenku! Ale prý tam hraju! Jsem moc rád, že mohu být součástí festivalu, který má takový program a atmosféru," reagoval na pozvání Thom Artway, vlastním jménem Tomáš Maček.

Thom Artway za svoji první desku s názvem Hedgehog, která obsahuje i hit I Have No Inspiration, získal Ceny Anděl 2016 v kategoriích Zpěvák roku a Objev roku. Je také výhercem mezinárodního projektu Czech Fresh. V nejbližší době ho čeká vystoupení na festivalu Musik Messe ve Fankfurtu nad Mohanem, vyhledávací festival Great Escape a v průběhu jara zavítá také do Helsinek či Amsterdamu.