Rowan se na červeném koberci pochlubil svou šestnáctiletou dcerou Lily

Rowan se na červeném koberci pochlubil svou šestnáctiletou dcerou Lily Zdroj: Isifa.com

Atkinsona na Twitteru »pohřbil« mladík z Filipín
Mr. Bean a jeho slavný Tedy Bear
Rowan Atkinson jako Mr. Bean
Vévodkyně z Cornwallu Camilla se setkala s hercem Rowanem Atkinsonem při otevření nové královské koleje u Oxfordské univerzity.
Atkinson s manželkou a dcerou Lily
10
Fotogalerie

Rowan Atkinson alias Mr. Bean slaví 62. narozeniny. Média už však dvakrát přinesla zprávu o jeho smrti

Dle britských médií měl být už dvakrát po smrti, přesto se má čile k světu. Herec Rowan Atkinson, známý po celém světě jako potřeštěný starý mládenec Mr. Bean, jenž vlastní letitý Mini Cooper a jehož největší přítel je plyšový medvídek Teddy, dnes slaví 62. narozeniny. Za svůj herecký um převzal před čtyři lety od samotné královny Alžběty II. Řád britského impéria. Předloni se po 24 letech rozvedl (samotný rozvod prý trval jen 65 sekund a konal se bez jeho účasti v režii právníků) a padl k nohám své o 28 let mladší herecké kolegyni. 

V červenci loňského roku zveřejnila BBC na svých stránkách zprávu, že král britského humoru Rowan Atkinson spáchal sebevraždu. Tato zvěst se lavinovitě šířila světem. Brzy se však všichni chytili za nos. Původcem této nešťastné, i když zcela smyšlené zprávy byl zábavný server Linkbeef.com. Podle něj Atkinson zemřel v důsledku své závislosti na alkoholu a na drogách. Nebylo to poprvé, že co média „Pana fazolku“ pohřbila, v roce 2012 měl podle jiných „zaručených“ zpráv vyhasnout jeho život po autonehodě…

Rowan Sebastian Atkinson se narodil 8. ledna 1955 ve Stockfieldu v Anglii v rodině farmáře. Tam měl dle svých rodičů i zůstat pracovat, ale mladý Rowan odmítl pokračovat v rodinné tradici a namísto převzetí rodinné farmy raději vystudoval elektroinženýrství. Již od svého mládí měl vzácný dar rozesmívat davy, přesto však neuvažoval o dráze profesionálního baviče či herce.

Během studií v Oxfordu poznal Richarda Curtise, z něhož se později stal vyhlášený filmový expert. Jejich první spoluprací byly komediální hry pro divadlo v Oxfordu „Oxford Playhouse“, které si sami napsali a ve kterých i hráli. V roce 1978 po uvedení této hry v divadle Hampsteadu byla Atkinsonovi nabídnuta role ve dvou britských televizních sériích. Nabídku odmítl a raději se rozhodl herecky realizovat pod křídly BBC vlastní projekt, kterým se stala humoristická série „NeZprávy v devět“, která parodovala tehdejší oficiální televizní zpravodajství. Pořad dosáhl vysoké sledovanosti a stal se jedním z nejoblíbenějších pořadů roku. Samotný Atkinson za něj získal ocenění „British Academy Award“. Svůj herecký debut ve filmu si odbyl ve slavné Bondovce „Nikdy neříkej nikdy“ z roku 1983 po boku hereckých es, jakými byli Sean Connery nebo Kim Basingerová.

Atkinsonovou životní rolí se stala postava Mr. Beana, tedy starého mládence, který zkazí co může a přivolává na sebe jen samé katastrofy. Dle filmových kritiků je seriál je pro mnohé legrace, ale divák si při tom může zároveň uvědomit, že jeho život není tak špatný, jak si doposud myslel. Po řadě let, které strávil především natáčením krátkých filmů a seriálů o Mr. Beanovi, se Atkinson začal věnovat i jiným rolím. Zahrál si například v seriálu Černá zmije, v komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb, nadaboval postavičku ve Lvím králi a svou první hlavní roli v celovečerním filmu si střihl ve filmu Mr. Bean: Největší filmová katastrofa. 

Od roku 1990 byl Atkinson ženatý Sunetrou Sastry, s níž má dvě děti. V roce 2015 se však s ní rozvedl a po jeho boku stanula mladičká herečka Louise Ford. Rozvod s jeho první ženou proběhl velice rychle a média jen spekulovala o majetkovém vyrovnání. Ve hře totiž bylo hodně, podle ostrovních médií Atkinson v tu dobu disponoval majetkem v přepočtu za dvě miliardy korun. Vedle herectví je totiž Atkinson také byznysmenem, vlastní totiž filmové společnosti  Tiger Television a Tiger Aspect Films. Je velký milovník rychlých aut a v roce 2011 se jako host účastnil televizní show Top Gear.