Autoři protiuprchlických písní.

Autoři protiuprchlických písní. Zdroj: Reprofoto youtube.com

Bitva protestsongů: Pět českých „umělců“ a jejich protiuprchlická hudba aneb Kdo je největší patlal?

S tzv. protestsongy jako by se v poslední době roztrhl pytel. Jak si lépe zajistit popularitu než se svézt na momentálně tolik aktuální protiuprchlické náladě ve společnosti. A že je proti čemu protestovat. Běženců je k dnešnímu dni v České republice rovných 12! 

Zatím co Konvička straší turisty v centru města tím, že jezdí na velbloudech a jeho nohsledi střílejí do vzduchu, Tomáš Ortel, oceněný Slavíkem, dostává do varu své publikum v kulturácích po celé zemi songem Mešita.

Zahanbit se nenechal ani už tak kontroverzní Jarek Nohavica, jehož popěvek Arab mi šahána babu rozhodně nezůstal bez povšimnutí veřejnosti.

Jako první žena nazpívala protiuprchlický song pseudocelebrita Olivie Žižková. Píseň Evropo dýchej se stala na chvíli hitem a jistě hraje dodnes v některých českých domácnostech.

Velmi překvapivě se přidala blonďatá princezna Dominika Myslivcová. Vzor mnoha mladých dívek a idol chlapců, především v Českomoravském kraji. Bloggerka a youtuberka Myslivcová bude kandidovat v krajských volbách jako nestraník za Úsvit a Blok proti islamizaci. Svoji kandidaturu odpálila písní Změnu tu nechceme.

Jako poslední se do party přidal Vilém Čok, jenž dnes umístil na video portál youtube.com Zástupy zástupů. S pochopením se však nesetkal a jeho fanoušci na sociálních sítích horlivě diskutují o tom, zda mu „přeskočilo“.

Poslechněte si protestsongy, jak nazývají svoji tvorbu sami autoři, a hlasujte v naší anketě o největšího patlala ze všech. Kdo z výše uvedených je podle vás nejvíce mimo? Hlasujte v anketě na konci článku.

Tomáš Ortel - Mešita 

Video placeholde
Tomáš Ortel - Mešita • youtube.com

Jaromír Nohavica - Arab mi šahá na babu 

Video placeholde
Jarek Nohavica - Baraba mi šahá na babu • Youtube.com

Olívie Žižková - Evropo dýchej 

Video placeholde
Olivie Žižková - Evropo dýchej • Youtube.com

Dominika Myslivcová - Změnu tu my nechceme

Video placeholde
Dominika Myslivcová - Změnu tu my nechceme • youtube.com

Vilém Čok - Zástupy Zástupů 

Video placeholde
Vilém Čok - Zástupy zástupů • youtube.com