Ztráty

Ztráty Zdroj: Marek Douša

Trio
Progres
Michal Prokop
Pohled na pódium, které skýtá pohled na loketský hrad
Lidstvo
5
Fotogalerie

Sedmdesátky vracejí šedesátky

Když jsem dělali koncert k šedesátinám Michala Prokopa, přišli všichni. Sedmdesátiny, to už je problém, říká David Gaydečka -- organizátor a ví o čem mluví, neboť to už je věk, kdy už se na schůzky nechodí, protože se člověk někde zapomene, ale protože mu to třeba lékař, sestřička a nebo jiný nemocniční personál nedovolí.

Osobně tak MIchalu Prokopovi nepřišli zahrát a pogratulovat Radim Hladík, nebo třeba Marian Varga, všichni ostatní ale přišli a hráli jak o život.

Párty krásný ztráty zahájil na břehu Ohře pod hradem Loket Karel Kahovec, potom Roman Dragoun představil svůj projekt T4, pokračovalo trio: Michal Prokop, Luboš Andrš a Honza Hrubý a Vladimír Mišík se skoro countryovým ...etc. Nakonec Nastoupil Progres 2, Mauglí se toulal soumrakem a všemu vládl heroin.

Michal ProkopMichal Prokop|Marek Douša

Až na vyjímky věk vystupujících osciluje kolem té sedmdesátky a všichni symbolizují to dobré, co nastrtovali v české muzice léta sedmdesátá.

(Mimochodem: v jednu chvíli se jeden kolega pokusil spočítat celkový věk mužů na jevišti a vzdal to; do tolika už počítat neuměl)).

Mejdan pokračuje i dnes, kdy se zapojí do oslavy starých psů mlaďasové.

Jananas, Zrní, Vojta Dyk, TataBojs.

Vrcholem večera však bude živé provedení Města Er, projektu na kterém pracoval Josef Kainar a právě Michal Prokop, projektu, který také zrodily léta šedesátá a sedmdesátky ho na dlouhá léta pohřbily.

Tohle bude velký!