Sníh. Pořád nějaké komplikace.

Sníh. Pořád nějaké komplikace. Zdroj: HBO

Bitva bastardů.
Bastard Sníh a pravá Starková.
Fire show v podání khaleesi.
Hra o trůny právě začala.
Hra o trůny právě začala.
5
Fotogalerie

Premiéra sedmé řady Hry o trůny se zpozdí. Proč? Zima paradoxně nepřichází

Je tomu jen pár dnů, kdy HBO odvysílala závěrečný díl šesté řady zřejmě nejpopulárnějšího seriálu současnosti. Podle původních plánů měla být navazující sedmá série k vidění tradičně v dubnu příštího roku, ovšem plány se komplikují. Paradoxně proto, že zima, která v seriálu teď přišla, ve skutečnosti nepřichází.

Zní to skoro jako promyšlené promo, ale zřejmě nás tentokrát producenti Hry o trůny nenapínají záměrně. Jak víme, desátý díl šesté řady končil příchodem zimy do Sedmi království, kterou předpovídali už dávno mrtví Starkové v úvodních dílech prvních řad seriálu. Dá se tedy očekávat, že další řada bude opravdu hodně chladná.

Fanouškům však nepřeje počasí. Britský deník Independent citoval prohlášení jednoho z producentů: “Začínáme o něco později kvůli poslednímu dílu Zima přichází - mohu prozradit, že slunce už v dalších dílech nebudeme potřebovat,” uvedl David Benioff. Dále uvedl, že budou muset i ve slunných místech navozovat atmosféru zimy, což natáčení může zpomalit. Natáčení tedy komplikují podle jeho slov dva faktory: Že zima, během níž budou pro natáčení optimální podmínky, je příliš krátká a že místa, v nichž natáčení probíhá (mimo jiné třeba Chorvatsko), je jen málokdy zcela pokryté sněhem, což natáčení a hlavně postprodukci znesnadňuje. 

Je to již druhá “špatná” zpráva, která během posledních měsíců v souvislosti se sedmou řadou Hry o trůny přišla - fanoušci již nesli se značnou nelibostí, když bylo oficiálně oznámeno, že poslední dvě řady oblíbeného seriálu budou mít méně než deset dílů, zřejmě osm a sedm.