Seriál Versailles je plný lechtivých scén.

Seriál Versailles je plný lechtivých scén. Zdroj: reprofoto

Seriál Versailles je plný lechtivých scén.
Seriál Versailles je plný lechtivých scén.
Seriál Versailles je plný lechtivých scén.
3
Fotogalerie

Seriál, který přináší etické zemětřesení: Chlípný dvůr Ludvíka XIV. dobývá svět

Historický seriál z doby Ludvíka XIV., řečeného Král Slunce se natáčel s královským rozpočtem 812 miliónů korun. Francouzské produkci se podařilo dostat do Anglie, kde byl včera odvysílaný první díl. A řekněme si upřímně, že puritánská Británie byla naprosto v šoku, což dokazuje i nespočet pohoršených reakcí na sociálních sítích. Na nadbytek sexuálních scén se zaměřil také článek na známem britském serveru Daily Mail.

Ludvíku XIV. je 28 let. Píše se rok 1667 a mladý král má absolutní moc. Zahajuje stavbu Versailles, které se stane opulentním panstvím, ale zároveň i zlatým vězením. Historické drama je plné politických a dvorních pletich, příběhů zbídačených poddaných a boje o moc a uznání. Část dějové linie se také zaměřuje na vztah Ludvíka XIV. a jeho mladšího bratra Filipa Orleánského.

Video placeholde
Trailer k seriálu Versailles. • BBC

"Doufám, že lidem se bude líbit vztah krále a Filipa, jenž je místy loajální a místy rebel," řekl AFP spoluautor scénáře Simon Mirren.  S kolegou Davidem Wolstencroftetem se prý snažili dostat pod povrch oficiální historie. Do seriálu zasadili i smyšlené postavy a zakomponovali fámy a legendy. A kromě toho také velké množství sexu.

Ať už se diváci zlobí kvůli scénáři, jenž je na míle vzdálen od faktického života Ludvíka XIV. nebo přehnanému množství lechtivých scén, na jedné věci se přesto shodují. Kostýmy, make-up, vlasová úprava a kulisy jsou dechberoucí.