A nyní apokalypsa.

A nyní apokalypsa. Zdroj: playrust.com

Joker neříká "LOL".
Tak co bude, Jone?
Repeté!
3
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Už jste poslali kamarádům svou denní dávku použitých kondomů?

Americký prezident to uvidí dřív než vy. Všechno. A počítačová hra Rust z vás udělá muže (jste-li žena) či ženu (jste-li muž). A Jared Leto není normální. To je zase svět, takhle při pátku...

V počítačové hře Rust se narodíte jako v životě: nazí, s kamenem v ruce. Rust je onlinový a velmi ostrý simulátor přežití, v němž se s tím šutrem v dlani snažíte najít něco k snědku, ukořistit něco k ošacení a vyhnout se tomu, aby vás umlátil kamenem do hlavy nějaký další nahatý hráč. V téhle hře se dějí opravdu, opravdu nehezké věci, a jestli je jako sociální experiment věrná, pak se máme po blížící se apokalypse na co těšit.

Ale nic nezvedlo v rámci hry developera Facepunch Studios spuštěné v roce 2013 takovou vlnu pozornosti, jako když teď začala svým hráčům automaticky generovat pohlaví. Hoši se najednou začali rodit jako dívky. Do téhle chvíle pobíhalo po dezolátním světě Rustu hafo nahatých chlápků a třískali se kameny do lebek (dobře, mají i samopaly, a když nejsou úplně tupí, za pár dní si umí uplést svetr, ale to je vedlejší) – teď tam ale pobíhají i nahaté ženy. Do této chvíle hra svým hráčům náhodně generovala velikost penisu (vážně); teď už jim generuje celý genitál.

Jaký oslí můstek bych od genitálu mohl zvolit, kdybych nechtěl mluvit o žádném z představitelů české politické scény... aha: Jared Leto!

Joker neříká "LOL".Joker neříká "LOL".|Profimedia.cz

Jared Leto hraje batmanovského záporáka Jokera v blížící se filmové události Suicide Squad. To je ten ten film, který má v ukázkách tu skvělou muziku...

… a herec Jared Leto měl před sebou gargantuovský úkol dorovnat svou rolí Jokera sázky, které ve stejné roli nasadil Heath Ledger – ten se do role položil tak na krev, že to nepřežil. A tak zatímco Ledger zůstával při metodické přípravě role celé dny v hotelovém pokoji a smál se tam na sebe do zrcadla, Leto si řekl, že na to půjde od lesa a začal svým spoluhercům posílat poštou své použité kondomy. Jakože Joker, ha ha! Kondomária nahuštěná Letovou DNA v čiré biologické formě následovala poté, co už stačil členům štábu poštou rozeslat mrtvá prasata, otrávené krysy (na adresu herečky Margot Robbie) a výmluvně „olepený“ výtisk časopisu Playboy (na adresu herce Adewalea Akinnuoye-Agbaje).

„Udělal jsem toho spoustu pro to, abych vytvořil dynamiku pro element překvapení a spontánnosti,“ vysvětlil to Leto magazínu E!... což může říct každý úchylák, ale neprojde mu to – dokud nehraje Jokera. Český prezident Zeman už na něj do Ameriky údajně poslal svou elitní policejní eskadru pro potírání přestupků „duševně nenormálních lidí“.

Stejně tak může říct každý úchylák, že by chtěl vidět jako první novou sérii Hry o trůny. Že ji chce vidět jako PRVNÍ, aby ji viděl DŘÍV než všichni ostatní a pak na ně mohl v nestřežených okamžicích sypat jeden SPOILER za druhým. To by chtěl každý – ale klapne mu to zase jenom ve chvíli, když je zrovna prezidentem Spojených států amerických. Což je přesně to, co se stane: Obama uvidí novou sérii Hry o trůny dokonce ještě dřív, než to bude na Uloz.to.

Tak co bude, Jone?Tak co bude, Jone?|Profimedia.cz

„Když vám vrchní velitel řekne, chci vidět další epizody, co máte jako dělat?“ poznamenal k tomu jeden ze showrunnerů seriálu David Benioff pro server TV Guide. No vážně, co máte jako dělat?

A co až si řekne o další díl filmového Dicka Tracyho? To ho budete muset natočit? Ne tak úplně, protože nového Dicka Tracyho chce pořád ještě točit starý dobrý Warren Beatty, kterému bylo při natáčení prvního filmu (toho s Madonnou) třiapadesát a teď mu táhne na osmdesát. Nebo by si mohl říct o další díl fenoménu Kingsman: Tajná služba, což je ten film, ve kterém se stane toto:

V novém Kingsmanovi se kromě již oznámených Halle Berryové a Julienne Mooreové podle aktuálních zpráv objeví i Elton John. A jestli to bude aspoň z poloviny takový mazec, jako jednička, a Obama (nebo v té době vlastně asi už Trump) to uvidí zase jako první, tak už to bude fakt k vzteku. Stejně jako když uvidí nového Deadpoola, kterého už stačil potvrdit jak režisér, tak protagonista prvního filmu (toho filmu, kvůli kterému se brzo asi budou točit v nepřístupné verzi i Kačeři z Kačerova, když to napoprvé tak vyšlo). A film Kapitán Amerika: Občanská válka dá teď do pohybu takový kolos událostí, že to po něm budou muset posbírat hned dva filmy o Avengerech: Infinity War první díl a Infinity War druhý díl. A Ben Affleck si natočí vlastního Batmana. A James Cameron natočí hned čtyři pokračování Avatara.

Repeté!Repeté!|Profimedia.cz

A americký prezident to všechno uvidí jako první!

Tak snad mu hra Rust alespoň vygeneruje ženské pohlaví.