Sněhurka má ráda malé muže.

Sněhurka má ráda malé muže. Zdroj: Profimedia.cz

Peklo v sukních.
V klídesu.
:(
3
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Sněhurka má sestru, ale Tyrion Lannister je pořád smutný

Filmové publikum kašle na to, co si myslí recenzenti – jak dokládá úspěch filmu Batman v Superman. A u Disneyho mají uznání sexuálních potěšení trpaslíků pořád stejně na háku.

Nový film o tom, jak si Batman se Supermanem dávají pět minut do držky, pak se nad sebou navzájem dojmou a stanou se z nich kamarádi, kteří si spolu opékají bat-špekáčky nad laserovým plamenem ze Supermanových dobrotou zvlhlých očí, vydělal při premiéře přes 421 milionů dolarů, čímž se podle magazínu Variety stal čtvrtou nejvýdělečnější filmovou premiérou všech dob.

V klídesu.V klídesu.|Profimedia.cz

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti takhle zabodoval i přesto, že kritici do něj od prvních novinářských projekcí bušili jako Joker páčidlem do hlavy nebohého Robina v komiksu Batman: Smrt v rodině. „Neskutečně dlouhý a nudný film s příliš komplikovaným dějem a hrdiny, kteří jsou vám v lepším případě ukradení, v horším Superman,“ napsal Jiří Pavlovský v recenzi pro Reflex.cz. Hodnocení filmu na serveru Rotten Tomatoes činí zoufalých 29 %. A recenzent A. O. Scott z New York Times přirovnal zábavnost filmu k tomu, když si člověk vyrazí mozek z hlavy „o porcelánový dřez“.

Patrně jediný artikl snímku, který kromě reklamní kampaně chválili i recenzenti, se jmenuje Ben Affleck. Ben Affleck, který byl z prvních recenzí snímku tak smutný, teď už asi není zase tak smutný – kreativní potenciál lidského pokolení evidentně dosáhl limitu svých kapacit, a tak už nám nezbývá než se dívat každý rok znovu na nového Batmana (nebo Spider-Mana) – a Affleck má při té příležitesti trumf v rukávu: scénář vlastního filmu o Batmanovi, který si sám napsal a který si také sám zrežíruje. Což vůbec není špatná zpráva – tohle je koneckonců chlápek, který odrežíroval perfektní snímky Sbohem, baby, Město a Argo a za scénář k Dobrý Will Hunting vyfasoval s Mattem Damonem...

… Oscara. Navíc by se měl jeho Batman objevit i v blížící se Suicide Squad režiséra Davida Ayera (Patrola), což je film, který teď prochází procesem mohutného přetáčení (v ceně desítek milionů dolarů!). Podle dostupných informací totiž nebyl dostatečně veselý. Zrovna Batman v Superman se ve své vážnosti proměnil v soutěž, jestli se umí víc mračit Batman, nebo Superman, a Warner Bros. toho měli asi zrovna tak dost (nebo zašel nějaký jejich manažer na Deadpoola a pak svolal poradu). 

Suicide Squad je ostatně film natolik temný, že si musel režisér Ayer k natáčení přizvat neustále přítomného psychoterapeuta pro své herce. Nyní ho podle všeho vymění za chechtací pytlík.

Pro temnotu si tedy budou diváci muset zajít jinam: třeba na film Blade Runner 2, který pořád ještě nikdo neodpískal jako aprílový žertík a kterému teď v obsazení k Harrisonovi Fordovi a Ryanovi Goslingovi přibyla Robin Wrightová. A musí se nechat, že jestli má dnes někdo na první pohled proporce replikantek Rachel a Pris z původního Blade Runnera, pak je to Wrightová (u níž podle tipů vyhledávače na Google lidi zajímá hlavně její výška – první, co na vás vybafne, je „robin wright height“) - která to, že není člověk, prokazuje svým pozoruhodným vyobrazením mocí posedlé krávy v každém novém dílu Domu z karet.

Peklo v sukních.Peklo v sukních.|Profimedia.cz

Jinak mi samozřejmě zatím nikdo nevymluví, že pokračování Blade Runnera je opravdu, opravdu hodně špatný nápad – pokud by se tedy někdo nechtěl pustit do zfilmování knižních pokračování K. W. Jetera, to by byl dobrý nápad.

Ale co také točit jiného než remaky, pokračování a spin-offy, když lidi už na nic jiného chodit nechtějí, ne? Jak by se dala vydřenit třeba ještě taková Sněhurka... no jasně, co takhle natočit film o její sestře? To je nápad... kterého se teď chopili u Disneyho a připravují hraný celovečerní film Rose Red (v opozici ke Snow White). Po obchodním modelu Sněhurka a lovec (který už se stačil překlopit do modelu Lovec: Zimní válka) je to další disneyovská možnost, jak vymlátit ještě pár dolarů z postavy, jejíž zásadní charakterová vlastnost – morfofilie, čili vrušení ze specifických tvarů a velikostí lidského těla, kupříkladu z těch trpasličích - je nadále opomíjena.

  :(:(|Profimedia.cz

Z čehož má Tyrion Lannister ještě menší radost, než Ben Affleck z recenzí na Batmana se Supermanem.