Sziget 2015  sziget.hu/egifoto.hu

Sziget 2015 sziget.hu/egifoto.hu Zdroj: Sziget

Sziget je jako segedín – Češi ho mají rádi. Příště tam zahrají třeba Parov Stelar a Sigur Rós

Jste přepracovaní, vymačkaní jak jikry z kapra. Makáte po nocích, aby vaši šéfové měli v pracovní době čas nakoupit si vánoční dárky. Pokud jim je rovnou nemusíte shánět sami. Venku prší a na běžky to zase letos nebude. A vánoční večírek byl průšvih jako obvykle. A pak vám někdo pustí aftermovie z letošního ročníku Szigetu a vy se definitivně zhroutíte.

Protože to prostě není možný, že jste celkem nedávno byli na akci, kde se všichni takhle smáli a tolik tancovali, kde hrály tak parádní kapely a kde bylo zřejmě strašlivý vedro, protože jinak by na tom videu nebyli všichni polonazí.

 

Člověku to vlije novou krev do žil: přežijeme uzávěrky, koledy, ohňostroje a neveselé statistiky roku 2015 a zase bude líp: od 10. do 17. srpna budou v srdci Budapešti na dunajském ostrově Svobody (a tím nemyslím Liberland) hrát Sigur Rós a Parov Stelar a Bring Me The Horizon a Naughty Boy a Kodaline a stovky dalších, tohle jsou jen první zveřejněná jména.

A denně si je může poslechnout 90 000 denních návštěvníků Szigetu (ano, to je, jako byste postavili před pódium celý Hradec, celé Pardubice nebo celé Budějice, takže nic pro agorafobiky). Čechů přijedou na největší festival střední Evropy vyšší stovky až tisícovka, ale mezi ostatními devadesáti národnostmi se ztratíme.

A pozor, je to trochu drahý. Jenže levnější to už nebude, od prvního ledna Maďaři přitvrdí a ceny se malinko přifouknou, takže ranní ptáčata by měla zbystřit, pokud už celoroční úspory nevyházela za dárky s motivem Ledového království.