V čele tabulky návštěvnosti kin je český projekt Gangster Ka

V čele tabulky návštěvnosti kin je český projekt Gangster Ka Zdroj: ČTK

Český film Gangster Ka je v čele návštěvnosti kin

Český film Gangster Ka, který zavádí diváky do prostředí organizovaného zločinu v Česku i v exotické cizině, skončil vzápětí po premiéře v čele tabulky nejnavštěvovanějších snímků českých kin. O víkendu ho ve 135 kinosálech zhlédlo 31.537 diváků, kteří v pokladnách nechali 4,6 milionu korun. ČTK to dnes oznámila Unie filmových distributorů. 

Rozhovor s režisérem filmu, Janem Pachlem, si můžete přečíst v novém čísle časopisu Reflex, který vychází již tento čtvrtek.

Druhé místo zaujala další novinka - americký horor Sinister 2 s bilancí 11.467 zájemců. Animovaný snímek V hlavě, který dosud tabulku vedl, skončil až třetí. Za ním se umístila sci-fi komedie Pixely.

Na pátém místě zabodovala hudební komedie Nikdy není pozdě, v níž se Meryl Streepová na plátně objevuje po boku své skutečné dcery Mamie Gummerové a rockové hvězdy Ricka Springfielda. Je rovněž americké produkce.

Rekordman první dvacítky - animovaná komedie Mimoni, jejíž celkové tržby za 12 týdnů přesáhly díky 734.267 divákům 100 milionů korun - zaujal šesté místo.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.