Zdroj: Marie Bartošová

Prostě jsem jí to řekl po svém – věčným tetováním!

Životní drive a inspiraci přináší šestadvacetiletému tatérovi zejména touha po odlišnosti. Tomáš si nekonvenčnost prosazuje dokonce i ve světě tetování. Posledním jeho výstřelkem bylo věčné vyznání lásky. Celé jeho lýtko teď zdobí vytetovaný motiv růže, který symbolizuje vzpomínky na přelomové události v jeho životě související také s jeho láskou Karolínou. 

Kde ses poprvé setkal s tetováním a co tě na něm na první pohled zaujalo?

Vždycky jsem poslouchal tvrdší žánry hudby, kde frontmani byli zpravidla celí potetovaní. Fascinovalo mě, že se tím tolik odlišují. Pak mi kamarádka ukázala, jak se tetuje a díky ní jsem si to mohl taky poprvé vyzkoušet. A už to šlo ráz na ráz. Přes jejího přítele jsem si objednal svůj první tetovací set a začal jsem to zkoušet nejdřív na sobě. Když jsem pracoval na čtvrtým tetování, definitivně jsem se rozhodl, že to prostě budu dělat.

Setkal ses někdy s tím, že by si chtěl někdo nechat vytetovat takové to typické kýčovité srdce se jménem?

Jasně, snažil jsem co nejkulantněji vysvětlit, že by takového vyznání lásky jednou mohl litovat. A navrhl jsem rovnou alternativu. Jednalo se o motiv, který vyjadřoval jeho drahou spíše skrytě. Přijde mi to tajemnější a hlubší než třeba to klasické srdce se jménem. U takového motivu navíc nemusí člověk řešit problém s případným vysvětlováním dalším partnerům (smích).

Marie Bartošová

Proč ses rozhodl právě ty vyznat svou lásku tetováním a jaký motiv sis vybral?

Jde o jedno z nejsilnějších tetování, který mám. Připomíná mi hodně velký přelom, který jsem v životě prožil, a souvisel právě s mojí přítelkyní Karolínou. Přestěhoval jsem se do Prahy a začal jsem být díky ní veganem. Vzpomínám si hlavně na náš první společnej film. Od toho se taky odvíjí motiv, kterej jsem si vybral – růži se šerpou, v níž je vepsaná část textu písničky Nightcall ze soundtracku k filmu Drive. A růži jsem si vybral proto, že symbolizuje růst, rozkvétá. Z něčeho malýho vzniká něco krásnýho a velkýho.

Nechal by sis tohle tetování po rozchodu odstranit?

To rozhodně ne, je to navždycky, stejně jako ta pravá láska, která by měla být věčná! I když se s milovaným člověkem třeba jednou rozejdeš, stejně si – třeba i díky tetování – vždycky rád vzpomeneš na to hezký, co jste spolu prožili.

Marie Bartošová

Ví o tvém vyznání tvoje přítelkyně? Jaká byla její první reakce?

Kája ví, že mám mnoho bláznivých tetování, protože tattoo je celý můj svět. Takže ji nepřekvapilo, že moje vyznání pro ni se bude motat taky kolem toho. Potěšilo ji to a váží si toho.

Karolíně jsi na přání vytetoval krásnou kérku. Je to naopak její vyznání tobě?

Je to tetování, které je spojené se silnou událostí z jejího života. Pro mě osobně byl opravdu krásnej důkaz důvěry to, že mi svěřila návrh i samotný provedení. Znamená to pro mě daleko víc, než kdyby si nechala vytetovat třeba moje jméno.

Marie Bartošová

Proč ses rozhodl zapojit do projektu Milky - Řekni to po svém?

Nejvíc mě zaujal bezpočet způsobů vyjádření lásky a maximálně mě dostal příklad toho, jak nápaditě se v tomhle ohledu dokážou projevovat třeba neslyšící, kteří se do projektu zapojili taky.

Pokud tě zajímají detaily Tomášova vyprávění, podívej se na www.reknitoposvem.cz.

Marie Bartošová

Kromě jeho příběhu tam najdeš ještě love story dalších 7 párů.

Zábavným testem taky můžeš odhalit,jak bys lásku vyznal po svém ty.

Hlavní motiv svátku zamilovaných je srdce, které si můžeš vytvořit přesně podle svého gusta. Navíc denně odměníme 20 autorů vytvořených srdcí čokoládovými pralinkami I Love Milka.