Dan Brown

Dan Brown Zdroj: Richard Klíčník

Vyhrajte víkend ve Florencii a setkejte se s Danem Brownem

Třetí a závěrečné kolo soutěže o setkání s jedním z nejprodávanějších autorů světa právě odstartovalo. Nenechte si ujít možnost získat prodloužený víkend pro dva ve Florencii, lístky na LiStOVáNí Infernem a osobní střetnutí s Danem Brownem na Nové scéně Národního divadla už 15. ledna.

Na dvě předchozí otázky (zde a zde) už jste odpověděli, nyní vás čeká poslední kolo soutěže, kterou pro vás připravilo nakladatelství Argo a www.reflex.cz.

Ceny

1. místo
Víkendový pobyt ve Florencii pro dvě osoby (letenky + ubytování), setkání s Danem Brownem na Nové scéně Národního divadla 15. ledna 2014 a autorovo osobní věnování v románu Inferno.

2. – 3. místo
Kompletní dílo Dana Browna vydané u provozovatele soutěže (Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni, Ztracený symbol, Digitální pevnost, Pavučina lží a Inferno). Román Inferno bude podepsaný autorem.

4. – 10. místo
Podepsaný román Dana Browna Inferno

Následující ukázka z Brownova zatím posledního románu Inferno zastihuje profesora Roberta Langdona v nejslavnějších florentských zahradách, kterými prchá před pronásledovateli. Vaším úkolem je napsat nám do 5. 1. 2014 do 24:00, jak se slavný park (pro nápovědu vizte fotografii níže) jmenuje. Odpovědi zasílejte na adresu soutez@argo.cz, do předmětu e-mailu uveďte heslo „Inferno“. Nezapomeňte nám napsat celé své jméno, adresu a telefonní kontakt, abychom vás mohli neprodleně informovat o případné výhře.

Florentské zahradyFlorentské zahrady | Archív


Třetí ukázka

Stáli na mýtince zarostlé mechem a kapradím na kraji jakéhosi hájku. Palazzo Pitti odtud vůbec nebyl vidět a Langdon měl pocit, že se ocitli v nejodlehlejším koutě parku. Dobré na tom bylo, že v tuhle ranní hodinu tady nenarazí ani na turisty, ani na dělníky.
Zahleděl se na oblázkovou cestičku, která se ladně vinula kopcem dolů do lesa prostírajícího se před nimi. Tam, kde cestička mizela mezi stromy, stála na dokonale zvoleném místě mramorová socha. Langdona to nepřekvapilo. Na podobě zahrad se podepsali mimořádní umělci, jako byl Niccolò Tribolo, Giorgio Vasari nebo Bernardo Buontalenti: mozkový trust estetických velikánů vytvořil na tomto pětačtyřicetihektarovém plátně mistrovské dílo, kterým se lze procházet.

„Když se dáme na severovýchod, dojdeme k paláci,“ ukázal Langdon po cestičce. „Tam se vmísíme mezi turisty a nepozorovaně vyklouzneme. Myslím, že otvírají v devět.“

Podíval se na zápěstí, aby zjistil čas, ale tam, odkud na něj vždycky koukal Mikymaus, bylo teď prázdno. Mimoděk zauvažoval, jestli hodinky zůstaly v nemocnici se zbytkem jeho šatstva a jestli se s nimi ještě někdy shledá.