Oskar Petr

Oskar Petr Zdroj: Isifa / LN / Alžběta Jungrová

Hudba Stromboli přežije. Skladatel, textař a zpěvák komentuje šest ukázek zaslaných Reflexem

Před pár dny oslavil velkým koncertem v pražské Akropoli šedesátku. Blahopřáli mu na něm jeho bývalí spoluhráči z Marsyas, které spoluzakládal, David Koller, pro jehož Lucii napsal hity razance Medvídka, a mimo jiné i Aneta Langerová: vždyť Petrova píseň Hříšná těla, křídla motýlí nastartovala její kariéru. Oskar Petr, výjimečný skladatel, textař a zpěvák, v červenci domíchá své třetí autorské album, a jak podotýká s humorem sobě vlastním: „…několik dalších je na cestě.“

STROMBOLI - VELIKÉ LALULA

Z pětadvacet let starého alba, jež teď vychází v reedici.

Intelektuální dotyk Roberta Frippa a celé té doby, v níž tyto věci Michal Pavlíček tvořil. Tajemná řeč a vyprávěná basa Jirky Veselého (snad si ho nepletu s Gumou Kulhánkem) poplatná době podkreslují velký počátek kariéry Basikové, která po trhu oponou času pokračuje v původních muzikálech a spoluúčinkování s Alexandrovci. V době vydání nedotknutelné umění, jež přežije a bude se ještě možná i kopírovat.

 

 

PRAGO UNION - ČERNÁ

Nový videoklip ke skladbě z posledního alba Prago union Barvy.

Tento výraz pro mě již asi navždy zůstane poselstvím beznadějné sociální skupiny amerických Afričanů bez budoucnosti. Mnoho z interpretů tohoto stylu komunikace ale velmi silně zbohatlo. Styl absolutních veršů mnou nevyhledávaný.

 

 

TOM JONES – TOWER OF SONG

Cover verze skladby Leonarda Cohena – vychází na novém albu Toma Jonese.

Skvělý zpěvák Tom Jones zpívá v této působivé písni jakoby o sobě, přestal si konečně barvit vlasy a vousy, ale strádat pro to nemusí.

 


Trailer k filmu NESNESITELNÁ KRUTOST

Film bratří Coenů z roku 2003. Prima jej vysílala v neděli 3. 6. ve 22.35.

Skvělí herci, kamera i režiséři bratři Coenové. Film jsem neviděl a radši si pustím znovu jejich No Country for Old Men čili Tahle země není pro starý.

 

 

Trailer k filmu MUŽI V ČERNÉM 3

Třetí díl úspěšné série. V kinech od 31. 5.

Jako by trailer skončil v první třetině, asi to tak i bude. Pro cartoon pro dospělé. Mě vždy zaujme hudba Dannyho Elfmana, kdysi frontmana kapely Oingo Boingo, kterou jsem v L. A. mnohokrát fotil.

 

 

Trailer k filmu QUANTUM OF SOLACE

Zatím poslední bondovka. Nova ji uvedla v sobotu 2. 6. Bond 007 bude asi pokračovat až do dalších životů.

Těžko najít úkol pro Jamese Bonda, ale já bych vždy sázel alespoň na záchranu naší planety, lépe celé soustavy. Asi stěží bude úpět na toaletě po konzumaci českého guláše a řešit, kterou složenku a účet by měl zaplatit a které ještě ne.